Korhec: Potvrđivanje statuta stvar političke volje

Vojvođanski sekretar za upravu, propise i nacionalne manjine Tamaš Korhec izjavio je da je pitanje potvrđivanja n…

27. jan 2009

Tamaš KorhecVojvođanski sekretar za upravu, propise i nacionalne manjine Tamaš Korhec izjavio je da je pitanje potvrđivanja novog Statuta pokrajine u Skupštini Srbije jedino stvar postojanja ili nepostojanja političke volje.
On je za današnji novosadski Dnevnik rekao da ne postoje nikakve pravne prepreke za to da se statut pred republičkim poslanicima nađe i pre marta, odnosno pre redovnog zasedanja Skupštine Srbije.
„Možda ima prepreka u smislu postoji li za statut politička volja i da li ima drugih prioriteta za skupštinsku većinu. Međutim, ništa se nije desilo što bi opravdalo novo odlaganje potvrđivanja statuta“, naveo je Korhec.
Prema njegovim rečima, nije bilo nikakvih prepreka da se statut u državnom parlamentu potvrdi i u decembru, već je i to zavisilo isključivo od političke volje.
„Mi smo u zakašnjenju s donošenjem statuta, to se stalno odlaže i stalno se pronalaze neki novi termini. Sve je pitanje političke volje“, ponovio je Korhec.
Zbog nepotvrđivanja statuta u Skupštini Srbije, Vojvodina nije mogla da donese budžet za 2009. godinu, pa je pokrajinski parlament usvojio Odluku o privremenom finansiranju za prva tri meseca ove godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga