Korhec: Nacionalni savet potpomaže SVM

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara rekao da savet potpomaže uspešnost izbornu kampanju SVM jer je njegov program u saglasju sa ciljevima te stranke

29. mar 2012

Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Tamaš Korhec izjavio je da taj savet potpomaže uspešnost Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i izbornu kampanju te stranke.

Korhec je u intervjuu za današnji Mađar so (Magyar Szo) rekao da, iako neposredno ne učestvuje u izbornoj kampanji, Nacionalni savet pomaže izbornu kampanju SVM, jer je ispunjavanje obećanja i programa saveta u saglasju sa ciljevima i programima stranke.

„Nikada nismo krili da u Nacionalnom savetu Mađara ostvarujemo politiku formulisanu od strane SVM. Uspešno, efikasno i blagovremeno sprovođenje programa, naravno potpomažu uspešnost SVM-a i njegovu kampanju”, rekao je Korhec.

Dodao je da Nacionalni savet to ne želi da krije jer je to „tako prirodno, budući da savet predstavlja važno polje politiziranja SVM-a, a ono je u međuzavisnosti i sa prisustvom na ostalim nivoima vlasti”.

„Nacionalni savet Mađara može najefikasnije da ispuni svoja obećanja ukoliko može da sarađuje sa ostalim nivoima vlasti, a za to je potrebna jedna snažna mađarska politička prisutnost”, rekao je Korhec.

Prema mišljenju predsednika Nacionalnog saveta Mađara, pripadnici zajednice bi u što većem broju trebalo da iskoriste mogućnost da utiču na funkcionisanje države koja se pruža svake četiri godine, odnoso da učestvuju u glasanju.

„Mađarska zajednica sada nije u situaciji da može da glasa samo za manje zlo. Učestvovali smo na više izbora na kojima nismo mogli mirna srca da odaberemo stranku i kandidata, pa smo bili u poziciji da između mnogo rđavog glasamo za najmanje zlo. Ovog puta mirne duše možemo da glasamo i za bolje”, rekao je Korhec.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga