Koordinator SNS-a Branko Malović ponovo tužio novinara sajta Pančevo Si Ti

"Novi pritisak na profesionalno novinarstvo"

07. nov 2018

Redakcija sajta Pančevo Si Ti saopštila je danas da je koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Malović 15. oktobra ove godine podneo novu, drugu tužbu, Osnovnom sudu u Pančevu, protiv novinara ovog portala Nenada Živkovića.

Redakcija navodi da je Živkoviću nova tužba uručena 5. novembra, te da njome Malović traži traži 500.000 dinara „na ime naknade štete i ublažavanja duševnih boli“, koje je, navodno, pretrpeo i doživeo pročitavši Živkovićev tekst „Kakve kazne čekaju naprednjake kad prođe nji’ovo (izvodi iz buduće istorije)”, objavljen na sajtu Pančevo Si Ti 1. oktobra ove godine.

„O najnovijem slučaju pritiska na profesionalno, slobodno, objektivno, kritičko i angažovano novinarstvo naša Redakcija je već obavestila mnoge koleginice i kolege zaposlene u medijima i bliske medijskoj sceni, reprezentativna novinarska udruženja u zemlji, nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, nezavisna regulatorna tela, Misiju OEBS-a i Delegaciju Evropske unije u Srbiji, kao i druge predstavnike međunarodne zajednice akreditovane u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju.

Malović je prethodno tužio Redakciju sajta Pančevo Si Ti, kojom je takođe na ime naknade štete i ublažavanja duševnih boli od tog sajta tražio 500.000 dinara, zbog teksta novinara Nenada Živkovića, „Partijska država + proveren kadar = naprednjačko vladanje”, koji je na sajtu objavljen 9. jula ove godine.

Malović je tada, pored sajta Pančevo Si Ti, tužio za uvredu i kolumnistkinju lista Danas Draganu Rakić i od nje, kao i od sajta, traži 500.000 dinara na ime naknade štete za ublažavanje društvenih boli.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga