Koraks: Žao mi je što je Čeda Jovanović prolupao

"On je čovek koji je bio čuvar vatre, a koji je tu vatru popišao"

03. dec 2019

Reakcije oko naslovnih strana Danasa i karikatura Predraga Koraksića Koraksa ne jenjavaju, a u napadu na taj list prednjače tabloidi i lider LDP Čedomir Jovanović, koji se sem na Tviteru, obrušio na Danas i u emisiji Hit tvit, emitovanoj na Pinku u nedelju uveče.

On je, između ostalog, rekao da neki isfrustrirani ljudi guraju državu unazad i da takve naslovnice nisu novinarstvo, navodi taj list.

– Đilas plaća Danas i to nije novinarstvo. Svi smo danima u brlogu zbog sramnih naslovnica. Niko normalan u ovoj zemlji to ne može da razume – naglasio je Jovanović, prema čijem mišljenju je i Koraks na platnom spisku Dragana Đilasa.

– To su gluposti. Nemam nikakve veze sa Đilasom, čak ni ne podržavam njegovu političku opciju. Znam ga iz studentskih dana kada se usprotivio Miloševiću. Upoznao sam ga pre dve godine i to je sve. Nikada nisam bio sa njim u kontaktu – istakao je Koraks za Danas. On je dodao da ne razume ostrašćene reakcije lidera LDP-a.

– Žao mi je što je Čeda Jovanović, kako da kažem, prolupao. Ne mogu drugi izraz da nađem. To je baš žalosno. On je čovek koji je bio čuvar vatre, a koji je tu vatru popišao. Ranije sam ga podržavao, čak sam bio na nekim njegovim događajima. Išao sam da ga podržim zajedno sa Latinkom Perović. Ne razumem ove njegove reakcije. Zaista ih ne shvatam i ne znam šta mu je motiv – kaže karikaturista. Koraks naglašava da nikoga ne mrzi i da reakcije na njegove karikature nisu normalne.

– Što je jednom prilikom rekao Makavejev za moje karikature „i njih je neka majka rodila“. Tako se odnosim prema svim ljudima koje crtam. Prema svakom imam empatije i žao mi je zbog svega ovoga što se dešava. Mislim da je to dijagnoza. Te reakcije nisu normalne. Da se u toj meri, na takav način glumi žrtva, i da svi to podržavaju – navodi Koraks.

(Danas, Foto: Medija centar Vojvodine)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga