Koraks i Sergej Trifunović u petak govore na protestima u Novom Sadu

Protest pod nazivom "Talasaj"

28. feb 2019

Na protestu „Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu u petak će na Pozorišnom trgu u centru grada govoriti karikaturista Predrag Koraksić Koraks (Corax), dok će se pre toga, u kampusu Novosadskog univerziteta, studentima obratiti glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, najavili su organizatori.

Pored Koraksa, okupljenima će se na Pozorišnom trgu obratiti i student i višestruki pobednik takmičenja u besedništvu Nikola Sibinčić.

Na trgu će biti izložene Koraksove karikature, a jedan od njegovih novih radova – na kojem je prikazan Aleksandar Vučić dok se grčevito drži za glasačku kutiju i tako pokušava sačuvati od talasa građanskog nezadovoljstva – predstavlja i glavnu poruku novog protesta: “Talasaj!”, navodi se u saopštenju za javnost.

Građani će sa Pozorišnog trga krenuti duž ulice Jovana Subotića, pa će skrenuti levo u Kisačku, pa opet levo u Bulevar kralja Petra Prvog. Zatim će kolona skrenuti u Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i tako ponovo stići na raskrsnicu kod Norka, gde će ovonedeljna šetnja biti okončana, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da će se protestu i ove nedelje priključiti studenti Univerziteta u Novom Sadu, koji se okupljaju u 17 časova kod fontane ispred Studentskog doma „Slobodan Bajić“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga