Kopitović: Oformiti grupu za rešavanje maloletničkog kriminala

Situacija je hitna i niko ne sme da se proglašava nenadležnim

27. jan 2014

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesna Kopitović predložila je danas da se na nivou Novog Sada hitno fomira radna grupa koja će okupiti profesionalce i početi u borbu protiv maloletničkog kriminala, koji je u ovom gradu u porastu.

Ona je pozvala sve institucije i pojedince da se uključe u rešavanje ovog problema, jer je situacija “hitna i niko ne sme da se proglašava nenadležnim”, i dodala da bi zdravstveni i socijalni radnici mogli da pruže pun doprinos.

„Svaki izgubljeni trenutak, odlaganje i proglašavanje nenadležnosti može nepovratno uzeti još neki mlad život, što je nenadoknadiva tragedija za porodicu, celu državu, a posebno za Vojvodinu koja se odavno bori za belom kugom“, kazala je Kopitović na konferenciji za novinare.

Ona je danas posetila Institut za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, kako bi obišla mladića koga su u subotu napala trojica dok je čekao devojku, a jedan od njih ga je ubo nožem.

Kopitović i lekari su prilikom posete upozorili na porast svirepih tuča i ranjavanja među mladima u Novom Sadu, koje su u poslednje dve godine udvostručile broj teških pacijenata.

Dodali su da su posledice ovih kriminalnih dela trajne invalidnosti, ali i smrtni ishodi, te da su počinioci i žrtve sve mlađi, a da je Novi Sad postao prvi po broju vesti iz crne hronike.

U Novom Sadu je u porastu i borj tuča i ranjavanja među maloletnicima u školama, kao i među maloletničkim bandama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga