Kopitović: Ministarstvo zdravlja nema nikakvu politiku

Opšta bolnica u Senti uskoro ostaje bez četiri hirurga i anesteziologa

04. mar 2014

Vojvođanska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović oštro je danas kritikovala Ministarstvo zdravlja Srbije i optužila ga da „nema nikakvu zdravstvenu politiku“.

„Koliko god Vlada Vojvodine ulagala u rekonstrukcije i opremanje zdravstvenih ustanova, problem koji se odnosi na lošu zdravstvenu politiku je mnogo veći. Ministarstvo zdravlja nema nikakvu zdravstvenu politiku“, kazala je Kopitovićeva prilikom obilaska Opšte bolnice u Senti.

Ona je navela da će ta bolnica ubrzo ostati bez četiri hirurga i jednog anesteziologa, koji će otići u penziju i optužila Ministarstvo zdravlja da „neće ili ne ume“ da predvidi nedostajuće kadrove i obuči na vreme mlade lekare i obezbedi volonterske specijalizacije.

„Apelujem na Ministarstvo zdravlja da zajedno i na vreme planiramo i obučimo stručni medicinski kadar, kako bi sva naša ulaganja u opremu imala smisao. Bez kadra, ubuduće, sve može da stane“, poručila je Vesna Kopitović.

Vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković naveo je da je ta institucija opredelila 15 miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnicu u Senti.

Radi se o aparatu za anesteziju, o šest kreveta za intenzivnu negu i o drugoj medicinskoj opremi za kojom je postojala potreba dugi niz godina, a isporučena je prošlog meseca, kazao je Malenković.

On je najavio da će Fond za kapitalna ulaganja dodeliti još 12 miliona dinara za Opštu bolnicu u Senti.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga