Konstantinović: Uvođenjem doživotne kazne Srbija se udaljava od Evropske unije

"Već postoji presuda Evropskog suda za ljudska prava da je takav zakon kršenje ljudskih prava"

13. maja 2019

Potpredsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Nenad Konstantinović izjavio je danas da uvođenje doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta udaljava Srbiju od Evropske unije, i da će Zakon morati opet da se menja ukoliko Srbija želi da uđe u EU.

„Zakon kojim se uvodi doživotna kazna bez mogućnosti uslovnog otpusta ne postoji među zemljama Evropske unije. Već postoji presuda Evropskog suda za ljudska prava da je takav zakon kršenje ljudskih prava i zbog toga je Mađarska u prekršaju“, rekao je Veselinović na konferenciji za medije prilikom primopredaje dežurstva u Slobodnoj zoni.

Veselinović je ocenio i da se Zakonom o sprečavanju korupcije, o kojem će se raspravljati sutra u Skupštini, ne menja ništa u odnosu na zakon iz 2010, već da vlast pokušava da politizuje Agenciju za borbu protiv korupcije.

„Vlast pokušava da politizuje Agenciju tako što će sad Skupština direktno da bira njenog direktora. Time će Srpska napredna stranka (SNS) moći da postavi svog čoveka, koji će dalje kontrolsiati i stranke i poslanike koji biraju direktora“, rekao je Veselinović.

Predstavnici Socijaldemokratske stranke (SDS), koja danas preuzima dežurstvo od sindikata „Sloga“, najavili su izložbu autora Dušana Petričića, kao i tribinu „Istine i laži“ na kojoj će biti reči o ekonomskoj situaciji u Srbiji.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Željko Veselinović, rekao je da je tokom dežurstva „Sloge“ održano više aktivnosti, uključujući performans otvaranja fabrike u „Vučićevom stilu“ i dve tribine o Zakonu o radu i agencijskom zapošljavanju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga