Konkurs za Tijanića

Kandidat mora da ima najmanje 10 godina radnog iskustva, znanje jednog svetskog jezika i organizacione i novinarske sposobnosti dokazane u medijskom poslovanju i vođenju velikih medijskih sistema

31. maja 2010

Radiodizfuzna ustanova Radiotelevizija Srbije (RTS) raspisala je konkurs za imenovanje novog generalnog direktora javnog servisa.
Upravni odbor RTS-a će imenovati direktora javnog servisa u roku od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na javni konkurs.
Direktora te medijske kuće, dvotrećinskom većinom, biraju članovi Upravnog odbora, odnosno šest od devet članova mora da glasa za jednog kandidata, a mandat generalnog direktora traje četiri godine.
Javni konkurs za mesto generalnog direktora objavljen je danas u dnevnom listu Politika.
Uslovi konkursa predviđaju da je kandidat državljanin Srbije, da ima visoku stručnu spremu ili da je istaknuti novinar, medijski stručnjak i menadžer koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u radio-televizijskim kućama od nacionalnog značaja.
Kandidat mora da ima najmanje 10 godina radnog iskustva, znanje jednog svetskog jezika i organizacione i novinarske sposobnosti dokazane u medijskom poslovanju i vođenju velikih medijskih sistema.
Prilikom konkurisanja za izbor generalnog direktora svaki kandidat je dužan da uz prijavu priloži program rada i razvoja RTS-a za period imenovanja sa razradom po godinama, navodi se u uslovima konkursa.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga