- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Konkurs za obrade britanskih numera

Studentski kulturni centar Novi Sad i Ambasada Velike Britanije u Srbiji pozivaju autorske bendove iz Srbije, da pošalju demo snimak obrade jedne muzičke numere sastava iz Velike Britanije koji je na njih izvršio snažan kreativni uticaj.

Kako kažu iz novosadskog SKC-a, od prve „invazije“ britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, „Kul Britanije“ i Britpopa, gotovo je nemoguće pronaći trenutak u modernoj muzici u kom Velika Britanija nije imala važan položaj i ogroman uticaj. Takođe, teško je pronaći relevantan muzički bend u svetu, na vremenskoj liniji od polovine prošlog veka do danas, koji nije stvarao ili istraživao na temeljima nekog sastava iz Britanije.

Ovaj zanimljivi muzički konkurs raspisan je u sklopu obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije, a na tragu nastupa brojnih popularnih britanskih bendova kod nas, kao i važnih muzičkih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u Velikoj Britaniji.

Konkurs je otvoren do 20. jula, a demo snimke bendovi mogu slati na mejl skcnovisad@gmail.com. Pored snimka, potrebno je poslati i kratak CV benda, kao i korisne linkove u vezi sa bendom. Po zatvaranju konkursa, bendovi koji budu imali najzanimljivije i najbolje snimke imaće mogućnost da snime obrade u profesionalnom muzičkom studiju.

Rezultat konkursa novosadski SKC predstaviće serijom nastupa i kompakt disk izdanjem, koje će pokušati da predstavi šarolikost srpske scene na koju je britanska pop i supkultura ima(la) uticaj.

(J. Z., Oradio)

Podelite ovu stranicu!