Konkurs za nagradu iz oblasti esejistike

Prošle godine je pokrenuta manifestacija „Dani Radomira Konstantinovića“ a tim povodom je ustanovljena i godišnja nagrada “Biće i jezik”.

08. feb 2016

Zavod za kulturu Vojvodine i Savet za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića uputili su danas javni poziv za učešće na konkursu za dodeljivanje nagrade “Biće i jezik”, iz oblasti esejistike.

Nagrada se dodeljuje autoru do 30 godina starosti, za esej iz oblasti filozofije, filozofije kulture, književnosti, književne kritike, antropologije, sociologije ili sociologije kulture, navodi se u saopštenju za javnost.

U cilju obeležavanja godišnjice smrti jednog od najvećih književnika i filozofa na ovim prostorima, Radomira Konstantinovića (1928-2011), prošle godine je pokrenuta manifestacija „Dani Radomira Konstantinovića“ a tim povodom je ustanovljena i godišnja nagrada “Biće i jezik”.

Nagrada se dodeljuje jednom godišnje, 27. marta i sastoji se od novčanog dela u iznosu od 100.000 dinara, uz publikovanje nagrađenog eseja u časopisu Interkulturalnost.

Konkurs je otvoren od 11. februara do 14. marta 2016. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 021 4754 128.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga