Konkurs sa novim pravilima za Festival uličnih svirača

Konkurs je namenjen umetnicima iz domena muzike, plesa, performansa i pantomime, kao i žonglerima, glumcima i drugima koji sebe vide u duhu ulične umetnosti

03. feb 2015

Festival uličnih svirača, koji će ove godine biti održan jubilarni 15. put u Novom Sadu, raspisao je konkurs za učešće u ovogodišnjem programu, za pojedince, sastave i trupe.

Kako se navodi, konkurs je namenjen umetnicima iz domena muzike, plesa, performansa i pantomime, kao i žonglerima, glumcima i drugima koji sebe vide u duhu ulične umetnosti.

Specifičnost ovogodišnjeg konkursa za učestvovanje na Festivalu uličnih svirača je ta što se umetnicima koji žele da apliciraju nude tri kategorije prijavljivanja, i to „sa pokrivenim troškovima puta, smeštaja i honorara, sa obezbeđenim smeštajem i samo sa obezbeđenim mestom za nastup“.

Prilikom prijavljivanja, učesnici sami mogu da izaberu kategoriju u koju će se prijaviti, ali će umetnički odbor Festivala selekciju uskladiti prema izvođačkom konceptu i mogućnostima finansiranja.

Broj učesnika sa pokrivenim kompletnim troškovima ograničen je na deset. Konkurs će biti otvoren do 1. juna, a rezultati selekcije biće objavljeni 1. jula.

Aplikacija za prijavljivanje na konkurs je dostupna na sajtu Festivala www.ulicnisviraci.com.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga