Konferencija: Alarmantno stanje u privredi

Prvi skup u Srbiji, gde se može čuti o realnom stanju u privredi

13. nov 2015

Stanje u privredi Srbije je alarmantno, zaključeno je na današnjoj konferenciji, koju je organizovao Pokrajinski socijalno-ekonomski savet. Da bi se situacija promenila, potrebna je, pre svega, reforma finansijskog sistema, ulaganje u proizvodnju, ali i uvođenje novih Zakona, smatraju učesnici skupa.

Analizirajući stanje u vojvođanskoj privredi u prethodnih devet meseci, predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović, rekao je da nije jednostavno proceniti tačno stanje, pogotovo nakon prethodne godine.

Ovo je prvi skup u Srbiji, gde se može čuti o realnom stanju u privredi, smatra resorni sekretar Miroslav Vasin.

On je rekao da, iako su nadležnosti pokrajinske administracije male, ona je pokazala dobre rezultate u privlačenju stranih investicija, izvozu i dodeli subvencija.

Predstavnici sindikata kažu da je jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju građani, velika nezaposlenost do koje je dovela neujednačena privatizacija, pre svega u Vojvodini.

Privrednici kažu da je stanje u privredi Srbije na istom nivou kao pre 15 godina, pre svega zato što nije podignut nivo proizvodnje, smatraju učesnici konferencije.

Šansa Srbije je proizvodnja organske hrane, a naša zemlja mogla bi biti lider u toj oblasti, ocenjuju privrednici.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga