Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra u Novom Sadu

Pod sloganom "Oseti vibraciju, probudi emociju"

17. mar 2016

U nastavku sezone 2015/16. pod sloganom „Oseti vibraciju, probudi emociju“, Vojvođanski simfonijski orkestar priprema svoj peti koncert koji će se održati u nedelju, 20. marta sa početkom u 20 časova u novosadskoj Sinagogi.

Treći put, sa „simfoničarima“ će nastupiti mlada violončelistkinja Irena Josifoska, koja je osvojila oko 45 najviših priznanja na različitim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a 2013. godine je proglašena za najperspektivnijeg mladog muzičkog umetnika od strane „Art-linka“.

U njenom izvođenju ćemo čuti Dvoržakov Koncert za violončelo i orkestar u h-molu, koji sadržajnom dubinom, herojskim karakterom i virtuoznim tretmanom sloste ulazi u vrhove koncertantne literature za ovaj instrument. Na programu je još i Simfonija br. 5 jednog od od najvećih svetskih muzičkih stvaralaca romantičarske epohe – P.I. Čajkovskog.

Ova Simfonija je nastala 1888. godine i ulazi u krug kompozitorovih autoportreta, pa bi se mogla označiti i kao Simfonija sudbine. Za dirigentskim pultom biće Mikica Jevtić, već poznat novosadskoj publici kao stalni dirigent Orkestra Srpskog narodnog pozorišta.

Ulaznice po ceni od 400 din. se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada svakog radnog dana od 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga