Kompanija Kawai najavila ulaganje u Vojvodini

U Vojvodini videli najatraktivnije područje za proširivanje svog poslovanja

07. maja 2015

Japanska kompanija „Kawai Evropa“, koja se bavi proizvodnjom klavira, najavila je da će investirati na teritoriji Vojvodine, a direktor te kompanije Takuja Sekine objasnio je danas da je takva odluka doneta nakon korporativnih ekonomskih istraživanja.

Sekine je prilikom susreta sa predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem istakao da je „Kawai Evropa“ u Vojvodini videla najatraktivnije područje za proširivanje svog poslovanja.

On je dodao da je jedan od zahteva koji je danas upućen Pokrajinskoj vladi i mogućnost detaljnijeg upoznavanja sa potencijalima u Pokrajini. Predstavnici japanske kompanije poručili su i da bi njihov dolazak u Vojvodinu, značio, za početak, i 300 novih radnih mesta.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić istakao je spremnost pokrajinske administracije da podrži japanske investitore, što predstavlja važan korak za unapređenje tržišta rada, otvaranje novih radnih mesta i rast prihoda u Pokrajini.

Pajtić je ponovio da je jedan od prioriteta Pokrajinske vlade stvaranje najboljeg mogućeg ambijenta za privlačenje stranih investicija. On je podsetio i na priznanje koje je Vojvodina dobila od „Fajnenšel tajmsa“, koji je Pokrajinu proglasio najboljim regionom srednje veličine u Evropi za privlačenje investicija iz inostranstva.

Japanska kompanija „Kawai Musical Instruments Manufacturing Co, Ltd“ od 1927. do danas je narasla do multi-nacionalne korporacije, koja ostvaruje skoro milijardu dolara prodaje i zapošljava preko četiri hiljade ljudi na svim kontinentima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga