Kome smeta tribina adventista u Kikindi?

U nekad najtolerantnijem gradu, uništeni panoi za tribinu „Novi pogled na život”

07. mar 2012

U poslednja tri dana nepoznati počinioci čak tri puta su oštetili i ukrali panoe Kulturnog centra Kikinda, izložene u najstrožem centru grada. Panoi se nalaze pod osvetljenjem, neposredno u blizini banaka, crkve, gradskih ustanova kulture.

Na meti huligana, čak triput uzastopno, našao se pano kojim Hrišćanska adventistička crkva poziva građane na tribinu „Novi pogled na život” – kaže direktor Kulturnog centra Srđan Tešin. – Prema Ustavu i Krivičnom zakoniku, ovo huliganstvo spada u domen izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Huliganstvo je prijavljeno policiji, koja je izašla na mesto događaja. S obzirom na to da se Kulturni centar bavi i uslugama reklame i da od iznajmljivanja reklamnih panoa ostvaruje prihode, ovoj ustanovi je naneta velika šteta. Izraženo u novcu, to je oko 10.000 dinara, međutim, to u ovom konkretnom slučaju nije najbitnije.
– Najveća šteta je naneta Kikindi i Kikinđanima, jer je na desetogodišnjicu od dobijanja OEBS-ove nagrade za najtolerantniji grad u državi, sada osramoćena, time što pojedinci permanentno i bezobzirno atakuju na osnovna ljudska prava, kao što su prava na slobodu misli, savesti, veroispovesti i izražavanja – naglasio je Tešin. Kulturni centar Kikinda najoštrije osuđuje ovaj huliganski čin i očekuje od nadležnih državnih organa da otkriju i kazne počinoca ili počinioce.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga