Kolar: Vojvođanska zemlja je vlasništvo Vojvođana

"Ne želimo da budemo sluge"

01. nov 2015

Visoki funkcioner i pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar izjavio je danas da građani te pokrajine moraju sačuvati zemlju od prodaje, jer je to poslednji resurs koji im je preostao.

“Poslednji resurs koji imamo, po kojem hodamo i od kojeg živimo, pokušavaju prodati ili, po običaju, pokloniti”, rekao je Kolar nakon defilea 100 vojvođanskih zastava u mestu Kovilj kod Novog Sada.

Prema njegovim rečima, sve zemlje članice Evropske unije su svoju zemlju zaštitile posebnim propisima, ugovorima, taksama, uslovima, a jedino Vlada Srbije ima nameru da to pokloni i “prepusti budzašto, ne uradivši ništa”.

“Naftne industrije Srbije, što se tiče Srbije i što se tiče Vojvodine, više nema. Obećavanih novih radnih mesta u novim rafinerijama – nema. Južnog toka – nema. Elektrovojvodine – nema. Ostalo nam je nešto znanja, nešto univerziteta i ostala nam je zemlja”, kazao je Kolar.

Dodao je da je mnogim Vojvođanima, nakon što su ostali bez posla, poljoprivreda jedini posao koji im je preostao, nakon što su dobili otkaze sa svojih ranijih radnih mesta.

“Naša želja je da što pre i najbržim mogućim koracima uđemo u EU, ali to ne znači da treba da poklonimo i predamo i ono poslednje čime raspolažemo i da onda budemo samo nečije sluge”, poručio je Kolar.

Podsetio je da LSV organizuje prikupljanje 100.000 potpisa za peticiju kojom će se zahtevati raspisivanje referenduma, s ciljem da se zaštite domaći poljoprivrednici i vojvođanska zemlja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga