Kolar: Masovno stranačko zapošljavanje u Novom Sadu

Novi Sad izgleda zapušteno, propalo i prljavo, kao nikada u svojoj istoriji

23. dec 2013

Funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar optužio je danas gradske vlasti da u gradskim javnim preduzećima masovno zapošljavaju stranačke kadrove.

Kolar je novinarima prilikom ulične akcije LSV rekao da ta stranka od zabrinutih građana svakodnevno dobija informacije o masovnom stranačkom zapošljavanju u javnokomunalnim preduzećima, zbog činjenice da od 1. januara 2014. godine nova zapošljavanja u javnom sektoru neće biti moguća sve do kraja 2015.

On je optužio gradske vlasti da su krive zato što Novi Sad izgleda zapušteno, propalo i prljavo, kao nikada u svojoj istoriji, a investicija i novih radnih mesta nema.

„Gradska preduzeća su pred kolapsom jer njima upravljaju apsolutno nekompetentni stranački i rođački kadrovi pa izostaju, ne samo neophodne investicije, nego i redovno održavanje, a preduzećima Stan i Gradsko zelenilo preti bankrot i likvidacija“, kazao je Kolar.

On je bezbednosnu situaciju ocenio kao katastrofalnu, zbog čestih pucnjava i tuča u blizini škola pa sve do nedavnog prebijanja odbornika LSV Nenada Vezmara na ulici.

Kolar je vladajuću Srpsku naprednu stranku optužio da je u Novom Sadu na vlasti u koaliciji sa „nakupcima glasova“ na izborima.

Naveo je i da je za Novi Sad sramota što se u Kulturnom centru cenzurišu izložbe mladih umetnika, kao i to što niko nije odgovarao za aferu „ATP Vojvodina“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga