- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kolar: Isključiti kriminalne aktere iz vlasti

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Novi Sad traži od aktuelne gradske vladajuće većine da hitno isključi malignu izraslinu zvanu Dinara-Drina-Dunav iz svih mogućih političkih, gradskih, javnih, državnih, finansijskih i drugih tokova u kojima učestvuju zbog kupovine glasova na prethodnim izborima, a koja je potvrđena i tokom nekoliko prethodnih dana, rekao je danas predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar.

Kolar je na konferenciji za novinare ocenio da novosadska vlast prema Pokretu DDD treba da se ponaša kao prema kriminalnoj organizaciji koja, kako je istakao, sada već više nego dokazano, gotovo tri godine, zloupotrebljava sve građane i novac grada.

Funkcioner novosadske LSV je podsetio da su 6. maja 2012. aktivisti tadašnje Romske demokratske stranke (RDS) privedeni, jer su uhvaćeni na delu da kupuju glasove, te da je nekadašnji predsednik RDS javno priznao da su kupovali glasove. Kolar je pred novinarima pustio i video prilog emitovan 12. juna 2012. godine, u kojem su emitovane i izjave Miloša Vučevića i Borka Ilića, današnjeg gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, koji su tada na zajedničkoj konferenciji za novinare ispred zgrade Policijske uprave Novi Sad izjavili da je kupovinom glasova na izborima Novom Sadu naneta velika sramota, te da SNS i DSS neće prestati da insistiraju da se ceo slučaj rasvetli i o tome obavesti javnost.

„Činjenica je da je ovo zaboravljeno i da je ostalo na procesuiranju. Činjenica je da je ceo slučaj, istina od februara ove godine, sada na sudu. A najnovija činjenica je da je dvoje aktivista, koji su u vreme kampanje 2012. kupovali glasove, ponudilo tužilaštvu sporazum o priznanju u zamenu za manju kaznu. To je najnovija činjenica koja više ne dovodi ništa u sumnju da je to bilo moguće, nego da je to urađeno“, kazao je Kolar.

On je dodao i da Pokret Dinara-Drina-Dunav nije učestvovao na izborima 2012. godine, te da je RDS tada na listi imala jednog Roma, ističući da je njihova želja da pomognu inkluziju Roma.

Kolar je pozvao sve romske organizacije i Nacionalni savet Roma da iznesu činjenice na koji način su Tomislav Bokan i RDS pomogli inkluziju Ruma u društvo.

„Važno je da podsetim da su se tada, vrlo vešto, rešili RDS, prešavši u pokret DDD i tada, zapravo, počeli punom snagom da devastiraju Novi Sad, komunalni sistem, komunalna preduzeća i da pljačkaju budžete komunalnih preduzeća i grada Novog Sada“, ukazao je predsednik Izvršnog odbora novosadske Lige.

On je ukazao i na zapošljavanje aktivista Pokreta DDD u javnim preduzećima, kao i na nedavno osveštavanje gradske vode u Novom Sadu.

Kolar je ocenio da je tolerisanje tih činjenica tolerisanje kriminala, falsifikata, kupovine glasova i zloupotrebe. On je poručio i da svi koji to tolerišu postaju saučesnici i zatražio izbacivanje tog pokreta iz vlasti.

„Ukoliko do toga ne dođe, mi dolazimo u situaciju, kao što je naveo jedan od aktera aktuelne gradske većine, da će bilo koja interesna grupacija, a u ovom slučaju DDD i u ovom slučaju sa parama građana Novog Sada, koje gotovo tri godine pribavljaju, kupiti toliku količinu glasova da će upravljati Novim Sadom, da će imati sve ključne funkcije nakon sledećih izbora, da će ubiti pojam demokratije, da će ubiti pojam na slobodan izbor i da će Novi Sad pretvoriti u kartel“, upozorio je predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad.

On je podsetio i na to da Treća Srbija na izborima nije učestvovala pod svojim imenom, nego su njeni funkcioneri nastupali pod imenom Pokreta Dveri, a sada upravljaju ključnim sistemima u Novom Sadu.

Kolar je upozorio i da, ukoliko ovakvi kriminalni akteri ne budu odstranjeni, na izbore će se ići kao na takmičenje u kupovini glasova. On je zatražio od vlasti u Novom Sadu da „odstrani“ i Treću Srbiju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!