Kokni ridžekts na pank festivalu u Novom Sadu

Nastupi ovogodišnjih bendova održaće se u "Fabrici", novom koncertnom prostoru SKC-a

03. juna 2010

Treći „Tu bi pank“ (To Be Punk) festival u Novom Sadu, u petak i subotu, ugostiće na svojoj bini jedan od najpoznatijih londonskih oi-pank bendova Kokni ridžekts (Cockney Rejects), najavili su organizatori.

Kokni ridžekts, koji nastupaju u subotu, poznati su po angažovanim i provokativnim tekstovima o fudbalskim huliganima u Engleskoj, a obrada himne njihovog omiljenog kluba Vesthema (West Ham) postala je omiljena verzija strastvenim navijačima.

„Tu bi pank“ festival ove godine ugostiće i druge inostrane bendove kao što su ska-pank sastav iz Madrida Ofreta espesijal (Oferta Especial), zatim Holanđani Vorks (The Works) i Kjut lepers (Cute Lepers) iz Vašingtona.

Sva četiri strana benda sami su izrazili želju da sviraju na ovom festivalu u Novom Sadu.

Pored njih, prvog dana festivala u petak nastupiće i poznati pank sastavi iz celog regiona kao što su Diskurz iz Rijeke, DST iz Crne Gore, „Gavrilo Princip“ iz Smederevske palanke i novosadski bend Ringišpil.

Narednog dana publika će imati prilike da čuje i vidi jedan od najstarijih aktivnih pank bendova u Srbiji Vrisak generacije, zatim bend Debeli precjednik iz Osijeka, Totalna rasprodaja iz Sarajeva, Fiskalni račun iz Bečeja i Novosađane Bajonets (The Bayonets).

Ulaznice za festival u prodaji su u Novom Sadu u muzičkoj prodavnici Mungos, kao i u prodavnicama Mods 69 u Beogradu i Miks mjuzik (Mix Music) u Nišu, po ceni od 1.000 dinara. U prodaji su i dnevne ulaznice po ceni od 700 dinara, koje će na dan koncerta koštati 100 dinara više.

Organizator „Tu bi pank“ festivala je Studentski kulturni centar (SKC) Novi Sad, a nastupi ovogodišnjih bendova održaće se u „Fabrici“, novom koncertnom prostoru SKC-a.

Maja Leđenac

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga