Kokan Mladenović: Vučić da ide u pozorište, a ne da komentariše ljude iz pozorišta

“To jednoumlje koje vlada našom zemljom i našim životima pokušava da uspostavi apsolutnu kontrolu nad svim tokovima javnog života"

12. sep 2015

Pozorišni reditelj Kokan Mladenović izjavio je da se ne plaši krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture Zoran Đuričić zbog navodnog pozivanja na rušenje ustavnog poretka i dodao da stoji iza svega što je rekao u intervjuu za portal Moj Novi Sad, a zbog čega je krivična prijava i podneta.

Mladenović je u novoj izjavi za portal Moj Novi Sad ocenio da je Srbija “opasno prekoračila crvenu granicu totalitarizma”.

“To jednoumlje koje vlada našom zemljom i našim životima pokušava da uspostavi apsolutnu kontrolu nad svim tokovima javnog života. A oni koji se ne povinuju tome i koji dozvoljavaju sebi da imaju kritičku svest i svoje stavove javno iznose biće meta svakojakih napada, dok ne shvate, pretpostavljam, da treba da se manu ćorava posla”, rekao je Mladenović.

Na pitanje šta misli o izjavi predesednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji se, prilikom jedne konferencije za novinare osvrnuo upravo na Mladenovićeve stavove iznete u intervjuu za Moj Novi Sad, Kokan Mladenović je rekao da „oni pokušavaju na sve moguće načine da poslednje ostatke slobodnog, građanskog mišljenja stave pod kontrolu, jer to njima jako ne prija.“

“Ali ja mislim da je bolje da Aleksandar Vučić ide u pozorište, nego što komentariše ljude iz pozorišta”, poručio je Mladenović.

Nakon intervjua za portal Moj Novi Sad koji je izašao pod naslovom „Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu“, Aleksandar Vučić je rekao da je “sramota” da radnici iz kulture koriste takve reči.

“Taj čovek (Mladenović) koji priziva na krvoproliće govori o sebi. Šta god da kažem bilo bi malo. Sramota je da radnici iz kulture takve reči koriste. Sramota je blaga reč kojom bih to opisao”, rekao je letos Vučić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga