Kokan Mladenović: Vlast uvodi Srbiju u totalitarizam latinoameričkog tipa

Srbija je pretvorena u ogroman rijaliti šou, koji gleda sve neobrazovanija, primitivnija i agresivnija publika, dok s druge strane pozorišta – a posbno beogradska - ispoljavaju kukavičluk i pasivnost

04. dec 2015

Pozorišni reditelj Kokan Mladenović ocenio je da aktuelna vlast manipulacijama i strahom građane Srbije uvodi u totalitarizam latinoameričkog tipa.

“Srbijom danas upravljaju dva glumca: stariji, koji ima problema s učenjem teksta, i mlađi koji misli da mu je to prva uloga“, rekao je Mladenović sinoć na tribini u Subotici u okviru pozorišnog festivala “Desire Central Station”.

Ocenio je da je čak i u vreme Miloševićevog režima bilo mnogo više građanskih inicijativa nego što ih ima danas.

“Prizivam pritisak ulice. Ne mislim na nasilje, nego na stotine hiljada građana na mirnom i maštovitom protestu. Građani na to imaju pravo, a kolektivna ćutnja i očekivanje da će neko drugi promeniti ovu situaciju je pogubno“, kazao je Mladenović.

Ocenio je da je Srbija pretvorena u ogroman rijaliti šou, koji gleda sve neobrazovanija, primitivnija i agresivnija publika, dok s druge strane pozorišta – a posbno beogradska – ispoljavaju kukavičluk i pasivnost.

“Beogradska pozorišta su ruglo za jedan ozbiljan grad. Ja tamo ne vidim nijedno koje ima ozbiljan pozorišni rukopis. Uostalom, godinama unazad na festivalima pobeđuju predstave koje nisu pravljene u Beogradu, a tamo to nikoga ne uznemirava”, rekao je Kokan Mladenović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga