Kodeks u karantinu – emisija NDNV-a na mađarskom jeziku

Emisija u četvrtak od 19 sati na Fejsbuku

23. sep 2020

Nezavisno društvo Novinara Vojvodine će u četvrtak, 24. septembra, u 19 sati emitovati emisiju na mađarskom jeziku, sa naslovom “Kodeks u karantinu“, posvećenu primeni i poštovanju, odnosno kršenju novinarskog kodeksa u medijima u Srbiji.

U emisiji će učestvovati novinari Viktoria Zakinski-Toma i Norbert Šinković. Emisiju će voditi novinar Daniel Čikoš.

U emisiji će biti reči o tome u kojoj meri mediji u Srbiji poštuju novinarski kodeks i na osnovu čega građani mogu da zaključe da li mediji poštuju profesionalne i etičke standarde, koji su to kriterijumi.

Emisija će biti emitovana na Fejsbuk stranicama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, NDNV Media Hub-a, Autonomije i Második Nyilvánosság, u okviru projekta „Promocija medijske i informacijske pismenosti i jačanje nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“ koji sprovodi Novosadska novinarska škola uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu.


Kedves kollégák,

Miről ismerszik fel a valódi újságírás? – erről beszélgetünk szeptember 24-én, csütörtökön 19 órai kezdettel a most induló T-MA című élőműsor-sorozatunk első adásában, melyet a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete valósít meg az Újvidéki Újságíró-iskola A média- és információs műveltség elősegítése, valamint a független média erősítése a Nyugat-Balkánon című projektje keretében.

Az elkövetkező mintegy másfél hónap során kéthetente jelentkezünk a T-MA-val, majd – terveink szerint – havi egy T-MA-adással folytatjuk a sorozatot.

Az első négy epizódban az újságírás és a média helyzetére, szerepére összpontosítunk. Miről ismerszik fel a valódi újságírás, hogyan leplezzük le a dezinformációt, hogyan kerüljük el a propagandát a szociális hálókon, miként védjük meg személyes adatainkat az online térben? – ilyen és ehhez hasonló kérdéseket beszélünk meg szakértőkkel, médiaelemzőkkel, fact checkerekkel, információbiztonsági szakemberekkel és jogászokkal.

A Facebookon élőben közvetített műsort interaktívnak szánjuk: nézőink kommentben feltehetik az őket leginkább érdeklő kérdéseket, amelyekre a virtuális stúdióban ülő szakértőink válaszolnak majd.

A Karanténba zárt kódex című adásunkat élőben követhetik a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV), a NDNV Media Hub, az Autonomija és a Második Nyilvánosság Facebook-oldalán, de ugyanitt később is visszanézhetik.

Az első adás vendégei: Zakinszky-Toma Viktória és Sinkovics Norbert médiaelemzők.

Várja önöket a műsorvezető, Csíkos Dániel és a szerkesztő, Pressburger Csaba.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vizura i cenzura
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga