Kockarnica i bolnica leče kockarske zavisnike

Specijalna bolnica za lečenje zavisnosti Vita i kladionice i kockarnice kompanije Maks bet pokrenuli su zajednički projekat za lečenje obolelih od patološkog kockanja

19. apr 2011

Specijalna bolnica za lečenje zavisnosti Vita i kladionice i kockarnice kompanije Maks bet pokrenuli su zajednički projekat za lečenje obolelih od patološkog kockanja.
Prema rečima Ognjena Vlaškalina iz Maks bet grupe, na svim vidljivim mestima u kockarnicama i kladionicama te firme biće postavljeni posteri i leci o patološkom kockanju.
„Svim igračima će tim putem biti dostupan i kontakt bolnice Vita, kako bi što lakše mogli da se obrate za pomoć, ukoliko smatraju da im je ona potrebna“, rekao je Vlaškalin agenciji Beta.
Dodao je da će istovremeno doktori bolnice Vita organizovati edukaciju i kratke seminare zaposlenima u Maks bet grupi, kako bi lakše prepoznali igrače koji već imaju problema sa patološkim kockanjem.
„Zadatak naših zaposlenih u tim situacijama će biti da stupe u neposredan kontakt sa takvim igračima i na određen način im ponude pomoć“, kazao je Vlaškalin.
Najavio je da će pocetkom juna u bolnici Vita biti organizovan međunarodni seminar, na kojem će stručnjaci iz hrvatske održati predavanje o patološkom kockanju.
Istraživanja su pokazala da u Srbiji 3,5 miliona građana igra neku vrstu igara na sreću, a svaka peta osoba potencijalno se izlaže riziku da postane patoški kockar.
Najveći dobitak u većini kladionica u zemlji iznosi 500.000 dinara, što Srbiju svrstava među zemlje sa najmanjom isplatom u Evropi.
Nedavno je u Beogradu Udruženje priređivača igara na sreću u saradnji sa Specijalnom bonicom za lečenje bolesti zvisnosti u Beogradu, pokrenulo projekat „Moguće je prekinuti“, za pomoć patološkim kockarima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga