Koalicija za REKOM: Potrebna pravda za žrtve

Koalicija za REKOM ocenila je u saopštenju za javnost povodom Svetskog dana mira da javnost ima pravo da sazna punu istinu o prošlosti. “To je preduslov za uspostavljanje trajnog mira, zakoračivanja u budućnost i vraćanja ovog regiona u svetsku zajednicu podignute glave”, navodi se u saopštenju.

20. sep 2010

Koalicija nevladinih organizacija koja se zalaže za osnivanje regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama  ratova na prostoru bivše SFRJ (REKOM) saopštila je danas da je ostvarivanje prava svih žrtava preduslov trajnog mira u regionu.

Koalicija za REKOM ocenila je u saopštenju za javnost povodom Svetskog dana mira da javnost ima pravo da sazna punu istinu o prošlosti.

“To je preduslov za uspostavljanje trajnog mira, zakoračivanja u budućnost i vraćanja ovog regiona u svetsku zajednicu podignute glave”, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je region bivše SFRJ bio poprište jedinog oružanog sukoba u Evropi nakon Drugog svetskog rata.

Koaliciju za REKOM čine nevladine organizacije iz regiona bivše SFRJ i pojedinci koji se zalažu za uspostavlajnje međudržavne komisije, čiji bi mandat bio da utvrdi činjenice o žrtvama ratova, koji su na prostoru bivše države vođeni u periodu od 1991. do 2001. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga