Koalicija: Nezavisna komisija u Šidu protiv finansiranja loših projekata

U saopštenju se pozivaju mediji da razvijaju svoje kapacitete za pripremu projekata

14. avg 2015

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja obavestila je danas da je nezavisna komisija za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja Opštine Šid, koju su većinski sačinjavali predstavnici udruženja te koalicije, predložila da se sredstva po konkursu za javno informisanje ove lokalne samouprave – ovog puta ne dodele podnosiocima projekata.

U saopštenju Koalicije se objašnjava da je nezavisna komisija na sednici, koja je održana 12. avgusta, ocenila da pristigli predlozi projekata zbog izuzetno niskog kvaliteta ne ispunjavaju uslove za dodelu sredstava i predložila predsedniku opštine da se konkurs ponovo raspiše.

Koalicija je upozorila i da je, generalno, kvalitet predloženih projekata na medijskim konkursima, pogotovo u lokalu, u velikoj meri nezadovoljavajući. U saopštenju se pozivaju mediji da razvijaju svoje kapacitete za pripremu projekata, strateško poslovanje, jer će im to svakako omogućiti opstanak i razvoj.

Članice Koalicije, dodaje se, zajedno ili posebno, imaju čitav niz programa koji imaju za cilj unapređenje rada medija. Oni su pozvali medije ovom prilikom da učestvuju u njima.

Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Asocijacija lokalnih nezavisnih medija „Lokal pres“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga