Ko je prebio Munira Isića u Beloj Crkvi?

Isiću su, pre nego što su ga pretukli, pretili i naložili da se iseli iz Bele Crkve

12. mar 2014

Grupa građana u Beloj Crkvi protestovala je danas zbog, kako su naveli, pokušaja progona njihovog sugrađanina Munira Isića. Grupa građana svakodnevno organizuje okupljanje ispred njegove kuće, pošto smatraju da je ugrožen zbog nacionalne pripadnosti.

Isić je pre nekoliko sedmica pretučen u Beloj Crkvi, nakon čega se sa familijom iselio iz tog mesta, da bi se na nagovor komšija proteklog vikenda vratio u Belu Crkvu. Isić u Beloj Crkvi ima samostalnu zanatsku radnju za proizvodnju pogrebne opreme.

Građani su za Autonomiju kazali da zahtevaju od nadležnih organa da istraže celi slučaj i da jasno kažu ko stoji iza prebijanja Isića.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nedavno je u jednom televizijskom gostovanju osudio napad na Isića i dodao da se iza napada na njega kriju „organizovane kriminalne grupe, koje su poznate policiji“. Čanak je tada rekao da su Isiću, pre nego što su ga pretukli, pretili i naložili da se iseli iz Bele Crkve. „On to nije prijavio, jer nema poverenja u policiju, već se samo požalio jednom prijatelju, koji je to prijavio policiji“, ispričao je Čanak.

Od povratka u Belu Crkvu, ispred Isićeve kuće dežuraju i dva policajca.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga