Ko je platio osnivačku žurku Treće Svrbije u Hajatu?

Skup je uveličao i Miloš Vučević, nikada izabrani novosadski gradonačelnik

13. okt 2013

U beogradskom hotelu Hajat nešto što sebe naziva „političkom organizacijom Treća Srbija“ u nedelju je održalo izbornu skupštinu i poručilo da će se čvrsto zalagati za to da se prestane sa negativnom selekcijom kadrova u Srbiji. Ako bude po njihovim željama, dakle, uskoro će cela država imati priliku da oseti na svojoj koži ono u čemu već više od godinu dana „uživaju“ Novosađani: u kadrovima poput onih koji vode JKP Informatika i JKP Lisje, o članicama Gradskog veća koje dodeljuju novce građana kojekakvim na brzinu sklepanim „zavičajnim društvima“, o direktorima koji guslaju i smenjuju „latinične“ direktore sumnjivih imena…

Skup je uveličao i Miloš Vučević, nikada izabrani novosadski gradonačelnik, koji je svojim prisustvom tako podržao koalicione partnere, nekadašnje dverove. Zli jezici kažu da su žurku u Hajatu platili Novosađani – preko javnih preduzeća i preko javnog budžeta.

Kao što smo i onomad kazali, pokazalo se još jedared da je Novi Sad avangarda Srbije: ono što je juče snašlo nas – sutra će snaći celu Srbiju, i tako je to od jogurt revolucije pa do dana današnjeg. Zato, ne-Novosađani, nemate razloga da nam se smejete – eno ih, oni su već stigli do Hajata!

Ako nekoga to uopšte i zanima, za predsednika PO Treća Svrbija izabran je izvesni Aleksandar Protić, koji je pričao o tome kako je ta stranka okupila „vredne, sposobne, pametne, obrazovane i uspešne ljude“. I još je prorekao da Srbija ima budućnost, a da su, valjda, oni nosioci iste. „Ništa nam nije teško“, završio je Protić. Ne sumnjamo da nije. Ali, teško nama s vama.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga