Ko je i kako platio koncert Svetlane Ražnatović?

50.000 evra za 50.000 duša

13. jan 2015

Pa, red je da priznamo: Novi Sad već odavno većinski postao publika Ražnatovićeve, „kosovojesrbija“ omladine, i „zavičajne“ politike. Večeras će, prema procenama, udova Ražnatović okupiti oko 50.000 patriotskih duša, kojima je sasvim logično da Novi Sad jeste Žitorađa, jer je Vojvodina, je l da, Srbija – zemlja tigrova. Tu nema ništa nejasno. Mada je nejasno zašto su danas radnici Gradskog zelenila prekrečili grafite „Novi Sad nije Žitorađa“? Jer to nisu grafiti mržnje, to su grafiti geografije.

Sve političke strukture na vlasti (čitaj SNS) su se složile da je večerašnji performans gospođe Veličković udato Ražnatović stvar od nacionalnog značaja. S tim su se zdušno složila i trojica novosadskih investitora, koji su se bez pardona, patriotski, iskeširali da bi upriličili večerašnji spektakl.

Najizdašniji je bio vlasnik jedne građevinske firme (ime poznato ovoj zlobnoj redakciji), koji se ovim dobrom, a pesma je vazda dobrodošla, otvorio za čak milion i po dinara. Sa manje novca, ali ništa manje patriotizma, uleteli su i druge dve građevinske firme (takođe poznate mrskoj redakciji) sa po 650.000 dinara. Ostatak do 50.000 evra, kažu zli jezici, udova je dobila na ruke, „ispod tezge“ Gradske kuće. Dakle, 50.000 duša za 50.000 evra, cena – prava sitnica!

E, sad… Ti isti zli ljudi kažu da investitore i najveće donatore akcije „Evro za Cecu“ ne spaja samo patriotski duh i ljubav ka tradicionalnom melosu Žitorađe, već i zajednički poznanik: Zavod za izgradnju grada. Sve ove firme su, laju maliciozni, česti pobednici tendera u ovom preduzeću. Gradskog zemljišta je sve manje, Novosađana i Žitorađana sve više, graditi se mora… pa što se to ne bi uz pesmu? A taj preporod, ta renesansa u koju nas ova gradska vlast (opet čitaj SNS) vodi, zaslužuje pesmu nad svim pesmama. Veću od Solomonove. A to može samo jedna, jedina, sveta i nezamenljiva!

Istovremeno, DSS je danas napravio svoj performans na Ribljoj pijaci. Bili tamburaši. Bili Oldtajmersi. Bio i Mumin. DSS delio leba i masti. Topili se i čvarci. I bilo i naroda. Bio dobar provod. Novosadski. Niko iz Žitorađe.

U želji da animiraju kupce i vrate im lepu naviku kupovine na lokalnim pijacama, JKP Tržnica (čitaj DSS) organizovala je Pijačni koncert u podne, i ne sluteći pri tom, da su ovim istakli da Novi Sad ipak nije Žitorađa. Baš kao što ni mi nismo ni slutili da ćemo doći do takvog dna u kom faking DSS treba da nas podseća da može da nam bude i gore. Recimo, još večeras.

Ana Lalić (Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga