Ko je Dragan Bračika, organizator tribine sa Šljivančaninom

Reč je o čoveku koji je svojevremeno primao platu na Novosadskom sajmu, iako nije dolazio na posao, kao i o osobi koja se nedavno hvalila sečom zaštićenog hrasta na Fruškoj gori

18. jan 2017

Jedan od organizatora sinoćne tribine Srpske napredne stranke u mestu Beška, na kojoj je promovisan ratni zločinac i “oslobodilac” Vukovara, pukovnik Veselin Šljivančanin i na kojoj su fizički napadnuti aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava, bio je i Dragan Bračika, direktor hotela Centra za privredno-tehnološki razvoj (Ceptor), u vlasništvu Pokrajinske vlade, koji se nalazi na Andrevlju, na Fruškoj gori.

Dragan Bracika Aleksandar Vucic

U društvu sa „naprednim“ vođom

Bračika, koji se vidi na snimku sa tribine, u SNS-u važi za jednu od osoba koja je zadužena za rehabilitovanje ratnih zločinaca i Miloševićevih kadrova iz devedesetih, poput Mihalja Kertesa zvanog Bracika.

Pre nepune dve godine, dnevni list Blic je pisao o Draganu Bračiki, koji je tada redovno dobijao platu na mestu savetnika generalnog direktora Novosadskog sajma, iako se sedam meseci uopšte nije pojavljivao na poslu. “U listingu za prošlu godinu smo videli da savetnik direktora nije dolazio mesecima na posao, a plata mu je 65.000 dinara. Osim toga, ima mobilni telefon preduzeća, a koristio je nekoliko puta službeni automobil”, rekao je tada za Blic Siniša Tomašević, predsednik Samostalnog sindikata Novosadskog sajma. Tomašević je podsetio da je u vreme kada je savetnik direktora imao minuse u radnoj listi, 36 radnika Sajma poslato na prinudni odmor. Sindikalista je rekao da je Bračika dobio posao na Sajmu dok je bio član Vulinovog Pokreta socijalista, a sada je član SNS-a.

Drvosece Badnjak SNS 2017 Dragan Bracika

Bračika&co. kreću u pohod na zaštićeni hrast

Bračika se ove godine, pred “pravoslavni” Božić, proslavio i fotografijom sa sekirom u rukama, kako sa kolegama kreće u pohod na badnjak, odnosno na hrast, koji je zaštićena vrsta drveta na Fruškoj gori. S njim su u društvu, između ostalih, tada bili i zamenik načelnika novosadske komunalne inspekcije Dejan Šijak i pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, „novinar“ Đorđe Vukmirović.

Inače, seča mladog hrasta na Fruškoj gori postala je tradicionalna disciplina kod članova SNS-a iz Novog Sada. Članovi Mesnog odbora SNS-a iz naselja Sajlovo postavili su prošle godine na svoju stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) fotografije kako na Fruškoj gori seku drvo zaštićenog hrasta. Tada su se fotografisali sa zastavama bivše Republike Srpske Krajine, a na jednoj fotografiji videlo se i više osoba sa šajkačama i kokardama. “Ulažemo 12 godina u obnavljanje zasada, jer je toliko potrebno da hrast počne da donosi plodove, a onda oni dođu i za noć unište sve“, kazali su tada u Nacionalnom parku Fruška gora.

Da, oni su odavno poznati kao oni koji su u stanju da za noć unište sve…

Ekipa Autonomije 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga