Književni protest – Čiji grad?!

42 autora i autorki se pridružilo zahtevima za grad po meri ljudi, a ne uskih interesa pojedinaca

23. juna 2016

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd dobila je podršku više od 40 pisaca i spisateljica u vidu zbirke “Čiji grad?!”, u izdanju Kontrast izdavaštva iz Beograda, a celokupan prihod od njene prodaje biće doniran za rast te neformalne građanske organizacije i organizovanje novih protestnih šetnji.

U toj pesničkoj peticiji sa po jednom pesmom ili proznim fragmentom učestvuje 42 autora i autorki, pridružujući se zahtevima za grad po meri ljudi, a ne uskih interesa pojedinaca.

Među autorima koji su zastupljeni u zbirci su: Milena Marković, Marko Pogačar, Vladimir Pištalo, Marko Tomaš, Srđan Valjarević, Vladimir Arsenijević, Zvonko Karanović, Jelena Lengold, Slavoljub Stanković, Srđan V. Tešin, Gojko Božović, Jasmina Topić, Daniel Kovač, Dragoslava Barzut, Alen Bešić, Dejan Tiago Stanković, Marjan Čakarević, Siniša Tucić, Ana Ristović, Ana Seferović, Dragan Jovanović Danilov…

Zbirku “Čiji grad?!” moguće je nabaviti po ceni od 500 dinara u knjižarama Beopolis, Dereta, Zepter i Apropo, kao i na osmom izdanju regionalnog književnog festivala Krokodil koji počinje 24. juna ispred Muzeja istorije Jugoslavije, kada che i ugostiti predstavnike inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Zbirku je moguće kupiti i preko sajta Kontrast izdavaštva

Novi, četvrti protest inicijative Ne da(vi)mo Beograd, povodom dva meseca od fantomskog rušenja dela Savamale i neutvrđivanja odgovornosti, zakazan je, inače, za subotu, 25. jun, u 18 časova ispred Skupštine grada Beograda.

(SEEcult.org)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga