Klubu Route 66 preti zatvaranje

Vlasnik kluba rekao je da je to sramota za Novi Sad

19. nov 2014

Radnici novosadskog javnog preduzeća Poslovni prostor pokušali su danas da isele poznati novosadski klub Route 66, izjavio je vlasnik kluba Milorad Vulić.

Vulić je rekao da je ovo treći put u poslednje tri godine da grad pokušava da zatvori Route 66 i ocenio da je to sramota za Novi Sad i građane koji pokušavaju u njemu da rade.

„Klubu Route 66 preti zatvaranje zbog nejednakih uslova poslovanja koje propisuje JP Poslovni prostor u Novom Sadu, odnosno zbog nerealno visoke cene mesečnog zakupa koja iznosi 226 hiljada dinara mesečno“, istakao je Vulić.

On je dodao da se u nekoliko navrata obraćao nadležnima sa molbama da se taj iznos smanji i napomenuo da je u lokal uloženo preko 400 hiljada evra.

„Međutim, od njih je stiglo obaveštenje o raskidu ugovora pre tri godine i od tada nam se ispostavljaju računi, koje mi nemamo na osnovu čega da platimo, jer nemamo ugovor“, objasnio je vlasnik kluba.

Prema njegovim rečima, poslednja dva pokušaja iseljenja nisu uspela jer je u toku štrajk advokata.

„Grad obećava poslove, a ignoriše naše molbe da nam zbog celokupne situacije smanje cenu zakupa. Kao rezultat toga, poslovni prostori grada su prazni i urušavaju se, jer ne mogu da ih izdaju“, rekao je Vulić.

Klub Route 66 otvoren je pre osam godina, a od tada je ugostio mnogobrojne poznate domaće i strane bendove. Ovaj klub poznat je i po brojnim kulturnim akcijama, humanitarnim koncertima i tribinama, koji su u njemu organizovani.

Novosadsko JP Poslovni prostor zapečatilo je u avgustu ove godine i prostorije Društvenog centra u tom gradu i saopštilo da svi korisnici javnih prostora moraju imati regulisan odnos sa tim preduzećem o korišćenju i plaćanju zakupa. Aktivisti Društvenog centra tužili su zbog toga Poslovni prostor i organizovali niz protesta.

Zorić: U posedu prostora bez pravnog osnova

U odgovoru novosadskog JP Poslovni prostor, povodom informacije o iseljavanju Route 66, navodi se da se danas pristupilo prinudnom sudskom iseljenju na osnovu Rešenja o izvršenju Privrednog suda u Novom Sadu, uz asistenciju policije, firme „Mix Audio Sistem d.o.o“ , koja se nalazi u posedu poslovnog prostora na Bulevaru despota Stefana 5 bez pravnog osnova.

U izjavi koju je potpisala pomoćnica direktora tog JP Vera Zorić objašnjava se da je ugovor o zakupu sa ovim pravnim licem istekao 2011. godine i da se od tada prostor koristi neosnovano.

Zorić je istakla da je JP Poslovni prostor vodilo parnični postupak protiv ovog pravnog lica i presuda Privrednog suda u Novom Sadu je izvršna isprava na osnovu kojeg se sprovodi izvršenje.

„Napominjemo da je „Mix Audio Sistem d.o.o“ veliki dužnik Javnog preduzeća Poslovni prostor u Novom Sadu. Reč je o milionskim dugovanjima. Puštena je prinudna naplata sa računa od strane JP Poslovni prostor u februaru mesecu 2013. godine, ali sredstva nisu naplaćena“, piše u odgovoru.

U njemu se dodaje da se to pravno lice nalazi u blokadi neprekidno sedamsto dana, i prema podacima NBS na dan 19.11. 2014. godine iznos blokade je 5.448.252,66 dinara.

„Za sve vreme trajanja blokade ovo pravno lice obavlja delatnost u ovom poslovnom prostoru. I pored više pokušaja JP Poslovni prostor u Novom Sadu da reši pitanje korišćenja ovog poslovnog prostora sporazumom sa ovim pravnim licem, do dogovora nije došlo, upravo zbog duga za korišćenje poslovnog prostora“, navodi se u izjavi pomoćnice direktora Poslovnog prostora.

Ona je dodala i da je današnje, kao i prethodno zakazano iselenje, odloženo po odluci Suda zbog obustave rada advokata,  a na zahtev „Mix Audio Sistem d.o.o“, koje je u sudskom postupku iseljenja angažovalo advokata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga