Kiša otkrila pukotine u Promenadi

Tržni centar sutra će obeležiti pola godine rada, a gotovo da nema incidenta koji se već nije dogodio.

14. maja 2019

Kiša koja pada u Novom Sadu već dvadesetak sati pokazala je pukotine u izgradnji Tržnog centra „Promenada“. U jednom delu parkinga voda prolazi kroz plafon i sliva se u mlazevima.

To i ne bi bilo toliko zabrinjavajuće, jer, ipak su ovo velike količine padavina, da u blizini vodenih slapova nisu strujni kablovi.

Tržni centar sutra će obeležiti pola godine rada, a gotovo da nema incidenta koji se već nije dogodio.

Tržni centar Promenada otvoren je 15. novembra, iako nije dobio upotrebnu dozvolu, koju izdaje nadležna gradska uprava. Počeli su da rade zahvaljujući dozvoli za probni rad, koju je izdala stručna komisija IBS-Instituta iz Novog Sada, a koju je angažovao sam investitor. Tokom probnog rada, koji može da traje najduže godinu dana, ispitivaće se i proveravti instalacije, uređaji, postrojenja, stabilnost i bezbednost objekta, a spomenuta komisija proverava ispunjenost uslova za izdavanje upotrebne dozvole.

Odmah nakon otvaranja imali su i problem sa pokretnim stepeništem, kao i lažnu dojavu o bombi što je pokazalo i gde su sve problemi oko evakuacije. Napomenućemo da posetioci bioskopa nisu bili upozoreni da je u toku evakuacija.

Problema je bilo i pre otvaranja zbog ogromne količine podzemnih voda koju je investitor isticao u kanalizaciju, a što nije moglo biti nastavljeno nakon završetka radova.

Ipak, posle višemesečnog prepucavanja, za potrebe privremenog odvođenja vode iz drenažnih bunara u toku probnog rada Tržnog centra „Promenada“, kompanija NEPI Real Estate i novosadski „Vodovod i kanalizacija“ sklopili su 6. marta ugovor o projektovanju i izgradnji dva privremena priključka na kanalizaciju, roku korišćenja komunalne usluge, kao i načinu naplate te usluge.

(Novi Sad.com)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga