Kim Jong-Un naredio vojsci ‘Pripremite se za rat’

Sjeverna Koreja je zatražila od UN-ova Vijeća sigurnosti sazivanje hitne sjednice na kojoj će raspravljati o zajedničkim američko-južnokorejskim vojnim vježbama

21. avg 2015

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Un naredio je svojim postrojbama na granici da budu spremne za borbu, prenosi u petak službena sjevernokorejska agencija pošto je Južna Koreja ispalila u četvrtak desetak granata na sjevernokorejski teritorij.

„Kim Jong-Un je naredio vrhovnom zapovjedniku Korejske narodne vojske da od petka u 10.00 sati po srednjoeuropskom vremenu (17.00 sati po mjesnom) mješovite postrojbe na granici budu u stanju pripravnosti kako bi bile potpuno spremne za borbu i za izvođenje iznenadnih operacija“, javlja KCNA a prenosi AFP.

Sjeverna Koreja je zatražila od UN-ova Vijeća sigurnosti sazivanje hitne sjednice na kojoj će raspravljati o zajedničkim američko-južnokorejskim vojnim vježbama, izvijestilo je u četvrtak sjevernokorejsko izaslanstvo.

Stalni predstavnik Sjeverne Koreje u UN-u, Ja Song Nam zatražio je to u pismu koje je u srijedu poslao vijeću, jedan dan prije oružanog izgreda na granici u kojemu su sudjelovali Pyongyang i Seul.

„Bude li Vijeće sigurnosti zanemarilo pravedan zahtjev Demokratske Narodne Republike Koreje da razgovara o zajedničkoj američkoj vojnoj vježbi, to će značiti da odustaje od svoje prve zadaće očuvanja mira i sigurnosti u svijetu te da postaje političko oruđe“, napisao je veleposlanik Ja Song Nam.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga