Kikindske po prvi put nisu izašle iz štampe

Ni Milošević im nije mogao ništa, ali "demokratija" ih dovela do ivice ambisa

27. dec 2013

Nedeljnik Kikindske po prvi put u poslednjih 15 godina danas nije izašao iz štampe.

Glavni urednik Željko Bodrožić rekao je agenciji Beta da je to epilog činjenice da je Poreska uprava blokirala račun ovog medija pre dva meseca, uprkos molbama i zahtevima Kikindskih za reprogram duga. „Poreska uprava je odbila i da se saceka odgovor na našu žalbu na nalaz poreske inspektorke“, kazao je Bodrožić.

Dodao je da su od tada Kikindske teškom mukom izlazile iz štampe, sve do danas, kada nisu mogli da plate štampanje lista. „Ne znam da li ćemo uspeti da se izvučemo iz ove teške situacije i bliže smo odluci da ugasimo novine. Hvala svima onima koji su nam priskočili u pomoć u ovim teškim trenucima, a hvala i svima koji nisu odgovarali na naše pozive i molbe“, poručio je Željko Bodrožić.

Kikindske su bile najkažnjavaniji medij u Srbiji u vreme Miloševićevog režima i u vreme drakonskog Zakona o informisanju, koji je sprovođen 1998. i 1999. godine, u vreme dok je ministar informisanja bio Aleksandar Vučić. Taj zakon je donet kako bi Miloševićev režim pokušao da „disciplinuje“ tadašnje nezavisne medije. Željko Bodrožić je takođe bio najkažnjavaniji urednik i novinar u isto to vreme.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga