Kikindske Našima: Nemojte se tolko jediti!

Mante nas više vaših saopštenja, lepo vas zamoljavamo...Ta, nemamo mi vremena za to, ako razumete, pun nam je... inboks

25. dec 2012

Lokalni nedeljnik Kikindske uputio je elektronskom poštom „molbu“ ekstremističkoj organizaciji SNP Naši da ih stave na „spisak izdajnika“ koji su sačinili i da im prestanu slati saopštenja za javnost.

„Izvinte, a kako bi mogli i mi nekako ući utaj spisak vaših izdajnika i karakondžula, da ga napravimo abširnijim? No, otom potom, valjda ćemo proći kamisiju za prijem“, navodi se u pismu, koje je napisano šaljivim, „banatskim“ jezičkim stilom.

„Daklem, ovo vam želimo kazti: mante nas više vaših saopštenja, lepo vas zamoljavamo, ako Boga znate. Ta, nemamo mi vremena za to, ako razumete, pun nam je… inboks, a i izakano je to još onomad devedesetih. Štogođ mislili o nama, mi vam zaista želimo zdravlja i veselja u Novoj godini. I, nemojte se tolko jediti“, poručile su Kikindske pokretu Naši.

Nedeljnik Kikindske u vreme režima Slobodana Miloševića i sprovođenja drakonskog Zakona o informisanju 1998. i 1999. godine, kada je na čelu minisrtarstva informisanja Srbije bio sadašnji prvi potpredsedni Vlade Srbije, bile su najkažnjavaniji medij u Srbiji.
Glavni urednik Kikindskih Željko Bodrožić bio je najkažnjavaniji novinar u državi, zbog nepristajanja na pokušaje cenzure.

SNP Naši nedavno su objavili spisak „stranih agenata“ na kojem se nalaze pojedine nevladine organizacije i pojedini mediji.

Na spisku su Fond za humanitarno pravo, Žene u crnom, Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Peščanik, Fondacija Egzit, Inicijativa mladih za ljudska prava, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Autonomni ženski centar, Rekonstrukcija ženski fond, Beogradski centar za ljudska prava. Kao „strani agenti“ okvalifikovani su i Inicijativa mladih za ljudska prava, Amnesti internešnel, Građanske inicijative, Kvirija Centar, Gej-Strejt Alijansa, Dokukino, B92, Blic, NUNS, Danas, Peščanik, Vreme, Republika,Glas Amerike, Slobodna Evropa.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga