Kikindske: Je Suis Charlie

Danas na Trgu slobode u Novom Sadu biće organizovan skup povodom napada na redakciju Šarli Ebdo

09. jan 2015

Nedeljnik Kikindske uključio se u globalnu akciju „“Je Suis Charlie“ i pružio podršku slobodi medija.

Kikindske su na naslovnoj strani objavile natpis, koji u prevodu znači „I ja sam Šarli“, i koji je postao simbol za borbu protiv ugrožavanja slobode medija nakon terorističkog napada na redakciju francuskog nedeljnika „Šarli Ebdo“, u kojem je ubijeno 12, a ranjeno 40 ljudi.

Novinari Kikindskih poručili su da se treba boriti za svoju slobodu, a na naslovnoj su objavili i karikature francuskih kolega.

Račun nedeljnika Kikindske je i dalje u blokadi, a Poreska uprava nije odgovorila na molbu tog medija koja joj je upućena 1. decembra.

Dva poslednja broja odštampana su uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, a prvi u ovoj godini uz pomoć Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Osnivač i direktor Kikindskih Željko Bodrožić izjavio je da država, preko svojih poreznika, pokušava da uguši ove novine i zauvek ih ugasi.

Skup u Novom Sadu

NDNV pozvalo je novinare i građane da danas na skupu na Trgu slobode u Novom Sadu izraze protest povodom terorističkog napada na redakciju francuskog nedeljnika.

„Dođite da zajedno osudimo terorizam, saučestvujemo u bolu za izgubljenim životima naših kolega i uputimo podršku francuskim novinarima i građanima“, piše u najavi skupa.

U NDNV su poručili da je neophodno ustati protiv gušenja slobode izražavanja, ma gde se ona dešavala. Ovaj skup će se održati u 19 časova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga