Kikindske izlaze sa danom zakašnjenja zbog finansijskih problema

Kikindske su, zbog neopravdene blokade, bile eliminisane iz svih konkursa: i iz opštinskih, i iz pokrajinskih i iz republičkih

11. sep 2015

Redakcija nedeljnika Kikindske saopštila je danas da se ponovo nalazi u finansijskim problemima, zbog čega će list izaći sa danom zakašnjenja.

“Kada smo u maju, nakon šest meseci blokade koju nam je nametnula Poreska uprava i dva i po meseca neizlaženja, ponovo počeli da štampamo Kikindske, bili smo svesni da nam je rok trajanja ograničen ukoliko nam neko ozbiljno ne pritekne u pomoć. Jednostavno, blokada zbog navodnog duga za porez na dobit nas je osakatila”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su Kikindske, zbog te blokade, bile eliminisane iz svih konkursa: i iz opštinskih, i iz pokrajinskih i iz republičkih.

“Jednostavno rečeno, uz svu opštu krizu i sve manje privrednika i preduzetnika u Kikindi koji bi ulagali u reklamiranje i oglašavanje, nas su skoro pa ugušili poreznici, bezobzirno insistirajući na plaćanju astronomskog poreza na dobit. Mi sada radimo za minimalni minimalac, ali zato imamo para u pretplati kod Poreske uprave za poreske obaveze, što jepotpuni paradoks”, piše u saopštenju.

Kikindske izlaze od 1998. godine a u vreme represivnog Zakona o informisanju pod Miloševićevim režimo, to su bile najkažnjavanie novine u Srbiji, a njihov glavni urednik Željko Bodrožić najkažnjavaniji novinar u državi.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga