- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kikinda: Ko je Stefan Milojević?

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Kikindi upitao je koji su motivi za zapošljavanje sumnjivog kadra iz Beograda u lokalnoj Opštinskoj upravi.

U saopštenju te stranke se ističe da su, nakon imenovanja Beograđanina Danila Furundžića na mesto direktora novoformiranog javnog komunalnog preduzeća, građani Kikinde imali priliku da upoznaju još jednog žitelja srpske prestonice.

Kikindske demokrate su istakle da je Beograđanin Stefan Milojević (1991) zaposlen na radnom mestu koordinatora sekretara sekretarijata u Opštinskoj upravi, nakon čega je počeo da, kako se navodi, predstavljajući se raznim funkcijama i ovlašćenjima seje strah po opštini i teroriše građane, pre svih radnike javnih institucija.

„Zadovoljstvo da upoznaju kikindskog Eliot Nesa imali su i taksisti, kojima je plenio vozila, vlasnici lokala koje je zatvarao, predsednici kućnih saveta, koje je savetovao kako da održavaju svoje zgrade, direktori škola kojima je predsedavao na kolegijumu i mnogi drugi“, ističe se u saopštenju kikindske DS.

U saopštenju te stranke se objašnjava da na profilu Milojevića na mreži LinkedIn piše da je on generalni menadžer kompanije Air Belgrade, preduzeća za vazdušni saobraćaj iz Beograda i bivši direktor Poliklinike Milojević.

„Takođe stoji da je završio Megatrend i da je dobitnik nagrade Grada Beograda za naučno istraživanje. Tvrdi da je vlasnik  niza sertifikata, kao što su menadžer za sistem kvaliteta, menadžer za informatičku bezbednost, menadžer za sistem obezbeđenja i sigurnosti, menadžer sistema zaštite okoliša, stručnjak za implementaciju i zaštitu od jonizujućeg zračenja, sertifikovani je agent Amadeus sistema i sertifikovani profesionalni mornar i zapovednik broda“, piše u saopštenju kikindske DS.

Kako se navodi, Milojević je polaznik i više od deset nezavisnih kurseva. Kikindske demokrate, međutim, ističu da je Air Belgrade javnosti poznata po tome što je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio da ta kompanija nema potrebna ovlašćenja i sertifikate.

„Nakon javnog razotkrivanja Milojević vlasništvo kompanije prebacuje na izvesnog Nenada Stanimirova, koji ubrzo menja delatnost i ime firme u Lotox doo Beograd. Preduzeće je bilo nelikvidno 146 dana u proteklih tri godine, da bi im od januara ove godine račun konačno bio u blokadi“, dodaje se u saopštenju kikindskih demokrata, u kojem se napominje i da se priča tu ne završava, te da se u oktobru prošle godine osniva nova firma – Elite Air doo Beograd, koja ima samo šifru delatnosti za vazdušni prevoz putnika.

„Jedno od lica ovlašćeno za zastupanje je Stefan Milojević. Jednostavnim uvidom na sajtu Direktorata za civilno vazduhoplovstvo vidi se da ni ova kompanija, kao ni prethodna, nema dozvolu za obavljanje ove delatnosti i da se i ovde radi o krajnje sumnjivim poslovima“, upozorava se u saopštenju.

Kikindske demokrate su ukazale i da je sedište firme Elite Air u Beogradu u Ulici Kneza Miloša 28, gde se takođe nalazi i, kako se navodi, stan predsednika opštine Kikinda.

Demokratska stranka je upitala koji su motivi dovođenja Milojevića u Kikindu, ko ga je zaposlio na izmišljenom radnom mestu koordinatora sekretara sekretarijata, koje ne postoji u sistematizaciji rada Opštinske uprave, kao i ko će zaštititi građane od njega.

Ta stranka je upitala i da li je tačno da Milojević kao naknadu za taj posao dobija 90 hiljada dinara nedeljno, kao i ko mu je dozvolio da na neke od svojih „kontrola“ nosi čak i policijsku uniformu.

„Takođe pozivamo nadležne organe da ispitaju zakonitost ponašanja ovog čoveka, a ne da se stavljaju u njegovu službu, a protiv građana opštine Kikinda“, poručile su kikindske demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!