Kikinda: Čuperak i Koja protiv neukusa

Dečji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja, frontmen grupe Disciplin A Kitschme, snimili su zajedno novu verziju pesme “Neukusu treba reći NE”, koja je prva u nizu koja će se naći na izdanju “Deca pevaju rokenrol”

30. dec 2014

Dečji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja, frontmen grupe Disciplin A Kitschme, snimili su zajedno novu verziju pesme “Neukusu treba reći NE”, koja je prva u nizu koja će se naći na izdanju “Deca pevaju rokenrol”.

Kojina pesma “Neukusu treba reći NE” snimljena je sa njim u studiju u Kikindi, rodnom gradu hora Čuperak.

Koja je tim povodom izjavio da je deci Disciplina kičme uvek bila zanimljiva – to jednostavno ritmično ponavljanje kratkog i neuobičajenog teksta očigledno prija i deci i uspeva da zadrži njihovu pažnju.

“Tako je bilo i ovog puta: letos smo prvo izveli, a potom i snimili drugačiju verziju pesme ‘Neukusu treba reći NE!’, koja u ovom momentu obnarodovanja ujedno predstavlja i svojevrstan završetak istoimene kulturno-zabavne akcije koju je Disciplin A Kitschme održala pre desetak dana u beogradskom SKC-u”, rekao je Koja.

Koja u pesmi svira slide gitaru, a potpisuje i miks, aranžman i produkciju.

Koja i hor Čuperak su pesmu “Neukusu treba reći NE” premijerno izveli u junu ove godine na zatvaranju petog Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza (BUDI) u Kulturnom centru Pančeva.

Pesmu je snimio u studiju Čuperak Boris Gvozden. Saradnica u horu bila je Hana Balaban, a autorka prateće ilustracije je Nina Milenović Jovanović.

Dečji hor Čuperak vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju pesme uživo je bila zadužena i za koreografiju.

Na albumu “Deca pevaju rokenrol” naći će se, uz pesmu “Neukusu treba reći NE”, i poznate rokenrol pesme koje će hor Čuperak obraditi sa njihovim autorima.

Tokom projekta “Deca pevaju rokenrol” deca iz hora Čuperak, koji radi u Kikindi i Jagodini, učestvovaće kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, kako se očekuje, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta “Deca pevaju rokenrol” su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor BUDI, festivala koju organizuje Kulturni centar Pančeva).

Projekat su prvoj fazi podržali Grad Pančevo, Kulturni centar Pančeva i Hor Čuperak i Digimedia PR.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga