Kićo Slabinac ispraćen uz tamburice, Dravom plovile crvene ruže

Sa svojim prijateljima osnovao je rok sastav Tornado, zatim Kon Tiki, a 1964. popularne Dinamite

19. nov 2020

U organizaciji Hrvatske glazbene unije na centralnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, uz zvuke tamburice Osječani su se oprostili od muzičara Krunoslava Kiće Slabinca legende tamburaške muzike.

U tamburaškom orkestru sviralo je pedesetak slavonskih i baranjskih tamburaša koji su odsvirali numera „Otiš’o je s mirisima jutra“ i „Tamburaški rastanak“.

Inicijativi osječke podružnice Hrvatske glazbene unije pridružili su se, uz muzičare iz Osijeka, i muzičari iz Đakova, Županije, Valpova, Slatine, Požege i Sopja koji su na trgovima u svojim gradovima odsvirali iste numere.

„Pamtićemo ga po velikom srcu, širokom slavonskom osmehu i vrhunskoj muzici uz koju su odrastale generacije. Kićo je uvek s ponosom isticao Slavoniju, i njegov doprinos tamburaškoj muzici zaista je nešto što nas je zadužilo da mu se na kraju njegovog životnog puta poklonimo“, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Nakon muzičkog ispraćaja na trgu, Osječani su u reku Dravu pustili petstotinjak crvenih ruža koje je pripremila Osječko-baranjska županija.

Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je prošlog petka, 13. novembra u zagrebačkom KBC-u.

Rođen je 1944. u Osijeku gde je završio osnovnu i srednju školu, a išao je i u muzičku školu. Sa svojim prijateljima osnovao je rok sastav Tornado, zatim Kon Tiki, a 1964. popularne Dinamite. Tokom karijere sarađivao je sa Zdenkom Runjićem, Dragom Britvićem, Đorđem Novkovićem i Arsenom Dedićem.

(Hina)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Pomor
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga