Kesić: Emisija će opstati mnogo duže nego što će ostati ovaj predsednik

"Evo, videćete, on će pre ili kasnije da ode, nadamo se više pre nego kasnije"

31. dec 2018

Autor emisije „24 minuta“ Zoran Kesić izjavio je da je spreman da se kladi da će „emisija opstati i ostati mnogo duže nego što će ostati ovaj predsednik“.

„Ja bih voleo da ostane trajni korektivni faktor bilo koje vlasti jer generalno posao satiričara je da ‘ubadaju’ najmoćnije, ne iz lične mržnje prema (Aleksandru) Vučiću ili onom ko će doći posle njega, već iz naše lične građanske želje da živimo bolje. Evo, videćete, on će pre ili kasnije da ode, nadamo se više pre nego kasnije, doći će neko drugi, a naša emisija će nastaviti da kritikuje i te druge“, rekao je Kesić gostujući u Novom danu.

Dragoljub Draža Petrović, glavni urednik dnevnog lista Danas i jedan od autora emisije „PLJiŽ“, ističe da je 2018. prva godina „zlatnog doba“ i da treba „da budemo ponosni što smo svedoci te epohe“.

„U ovoj godini se sve nekako u društvu zaoštrilo – odnos vlasti prema medijima i kritičkoj javnosti. Ova godina je kulminacija Vučićeve epohe koja je prešla u ‘zlatno doba'“, rekao je Petrović.

Govoreći o tome šta nije obeležilo godinu za nama, Kesić je rekao da je to Ana Brnabić.

„Ona se uopšte nije izdvojila kao najmoćnija osoba u zemlji, što bi po svojim ingerencijama trebala da bude. Mi nju ne vidimo. Mi smo samo od nje videli finalnu transformaciju iz osobe stručne tehnokrate u naprednjaka, ta transformacija je uspešno završena“, smatra Kesić.

Petrović kaže da je Ana Brnabić otkrovenje godine pošto je, kako kaže, nismo znali u „vandigitalnom izdanju“.

„Ona je sad prešla na analogni sistem. Utopila se u sve to u šta je ušla. Mićko (Ljubičić) je čak bolja Ana Brnabić od Ane Brnabić“, smatra Petrović.

Za Kesića je otkrovenje godine Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Bilo ga je ove sezone. Doživeo je neke neprijatne scene, hapšenje u Kosovskoj Mitrovici, neverovatan smeh u emisiji kod Budimira Ničića, on je uvek tu kad treba da se nešto potvrdi, da se bude dramatičan. Ali zanimljivo, uvek ima isti manir govora“, kaže Kesić.

Kesić se pita i da li ministar finansija Siniša Mali „može u životu nešto sam da smisli“, ističući da je od predsednika plagirao i termin „zlatno doba“.

„Pa čoveče, ako si plagirao diplome, doktorate… ceo tvoj život je plagijat, smisli nešto kao ‘divno doba’. Mora da upotrebi isti izraz kao njegov gazda“, kaže Kesić.

Govoreći o povlačenju Saše Jankovića iz politike, Petrović je ocenio da je „on sad definitvno slobodan građanin“.

Na pitanje o protestima u Beogradu, Kesić kaže da mu je njegov otac rekao da je „mnogo lepo bilo“.

„Verujem u sud moga ćaće. Ja njemu dam i knjigu prvo da pročita, pa ako šta valja onda čitam i ja. Tako da ako se ćaletu sviđa protest, onda ima smisla“, kaže Kesić i dodaje da dometi protesta nisu primarni već energija za koju smo mislili da više ne postoji.

Petrović ističe da je osnovni cilj protesta da se ljudi prebroje i da se pokaže da građana koji su nezadovoljni ima mnogo.

„Podsećaju me na 1996/97, nema zle energije i oni su čak iznenadili vlast koliko su pristojni“, smatra Petrović.

Prema njegovom mišljenju, opozicija bi volela da Vučić reši pitanje Kosova da ne bi morali oni da ga rešavaju.

„Suštinsko pitanje koje pokušava da se uradi je da ne priznamo da ćemo priznati Kosovo ili kad ga priznamo da ne priznamo da smo ga priznali“, ocenjuje Petrović.

Govoreći o stanju u medijima, Petrović kaže da mu se čini da je medijska situacija najgora u ovoj godini.

„Dešavaju se te akvizicije protiv opozicije, kupovina Prve i O2. Postoji teza da je to kupljeno samo da bi bili skinuti Ivan Ivanović i Kesić. Da su vama dali po milionče, vi biste skinuli sami. Apelujem na vlast, ako hoće da kupe N1 zato da bi skinuli PLJiŽ, nemojte preko (Dragan) Šolaka i Jugoslava (Ćosića), direktno kontaktirajte sa mnom ili sa Ljubičićem ili sa (Vojislavom) Žanetićem, mi smo jeftiniji od njih“, poručio je Petrović.

(N1) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga