Kentera: Rusija preuzela kontrolu u crnogorskom sektoru bezbjednosti

"Svaka čast na izuzetno izvedenoj operaciji Ambasadi Rusije u Crnoj Gori i Kremlju"

26. jan 2021

Rusija je nakon imenovanja u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu u Ministarstvu odbrane u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Atlantskog saveza Savo Kentera.

Nakon što je portal Pobjede objavio da je Aleksandar Šaranović novi vršilac dužnosti direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane i da je predstavio majore Ivicu Simonovića i Radula Čovića kao nove saradnike iz Vojske, povela se polemika i na društvenim mrežama.

Među prvima je odreagovao poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević koji je na Tviteru upitao Ministarstvo odbrane i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da li je tačno da je RČ, misleći na Radula Čovića, bio u štabu NATO-a u Poljskoj na pripremama za misiju za Letoniju.

„Nakon upozorenja partnera da je počinio teže prekršaje sa NATO dokumentima vraćen odmah. Ako je tačno jel’ ovo poštovanje partnera“, upitao je Konjević.

Na njegovu objavu reagovao je potom i Kentera.

„Ne da je tačno nego je to samo mali dio. Sa današnjim imenovanjima u Vojnoj službi možemo slobodno reći da je Rusija i u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u CG! Svaka čast na izuzetno izvedenoj operaciji Ambasadi Rusije u Crnoj Gori i Kremlju“, napisao je Kentera na Tviteru.

(Pobjeda)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Bindžovanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga