- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kašikara pod Bokanov automobil

U Novom Sadu danas je eksplodirala ručna bomba podmetnuta pod automobil direktora JP „Urbanizam“ Tomislava Bokana, a tom prilikom lakše su povređene dve osobe.

Eksplozija se dogodila oko 10.15 u naselju Grbavica, na parkingu kafića u kom je Bokan boravio.

Bokan je novinarima rekao da je jedna osoba iz njegove pratnje videla mladića koji se kretao oko službenog automobila, i da bi tu osobu mogla da prepozna.

Policija je blokirala saobraćaj i nikom ne dozvoljava prolazak u kvart u kom se dogodio napad, a pre oko pola sata na lice mesta je izašla ekipa forenzičara.

Tomislav Bokan je odbornik u skupštini Novog Sada, izabran na listi Romske demokratske stranke. Od nedavno je predsednik novoosnovanog Pokreta „Dinara-Drina-Dunav“.

Bokan je bio dovođen u vezu sa optužbama za kupovinu glasova na prošlogodišnjim lokalnim izborima, koje su na račun Romske demokratske stranke neposredno nakon izbora izneli njegovo današnji koalicioni partneri u gradskoj vlasti iz Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije.

Policija: Jedan građanin teško povređen u eksploziji bombe

U eksploziji ručne bombe M-52, koja je jutros podmetnuta pod vozilo Javnog preduzeća Urbanizam, jedan Novosađanin je teško povređen, a jedna Novosađanka lakše, saopštila je novosadska policija.

Od eksplozije bombe koja je bila podmetnuta ispod automobila marke „sitroen“ u vlasništvu JP Urbanizam oštećeno je sedam vozila koja su se tu nalazila.

Uviđaj su izvršili dežurni istražni sudija i tužilac koji je okvalifikovao ovaj događaj kao krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Novosadska policija, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, sprovodi intenzivnu istragu, kako bi rasvetlila sve okolnosti ovog slučaja i otkrila počinioca, piše u saopštenju.

Mediji su ranije preneli da je reč o automobilu kojim se vozi direktor JP Urbanizam Tomislav Bokan.

Povređeni u eksploziji je u stabilnom stanju

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je večeras da je muškarac koji je povređen u jutrošnjoj eksploziji bombe u tom gradu u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

„Povrede su uspešno sanirane, dobio je adekvatnu medicinsku pomoć i u dobrim je rukama. Nadam se da će se pacijent uskoro oporaviti i vratiti svojoj kući, a da će se počinioc ili počinioci ovog krivičnog dela što pre privesti licu pravde“, rekao je Vučević nakon što je posetio tog povređenog sugrađanina, čije ime nije saopšteno.

Vučević i SPO osudili, traže da se pronađu počinioci

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je danas osudio podmetanje bombe pod službeni automobil direktora JP Urbanizam Tomislava Bokana, od čije eksplozije je povređeno dvoje građana i oštećeno nekoliko okolnih automobila.

„Očekujem da se počinioci ovog krivičnog dela pod hitno privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruka kriminalcima i nasilnicima. Ne smemo dozvoliti da na ulicama zavlada bezakonje, a posebno ne da se usred dana, dok ljudi obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti, u Novom Sadu događaju eksplozije“, naveo je Vučević u saopštenju za javnost.

Ovaj incident osudio je i Gradski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) i zatražio da počinioci budu što pre otkriveni.

Pre desetak dana su na zgradi u kojoj se nalaze prostorije SPO i Pokreta Dinara-Drina-Dunav osvanuli grafiti mržnje protiv došljaka.

Na zgradi su sprejom bile ispisane parole: „Smrt dođošima“ i „Dođoši marš iz Novog Sada i Vojvodine“.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!