Kasa se žali zbog isključenja iz stranke

Bivši predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jožef Kasa najavio je da će uložiti žalbu na odluku disciplinske ko…

19. feb 2010

Jožef KasaBivši predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jožef Kasa najavio je da će uložiti žalbu na odluku disciplinske komisije koja ga je krajem prošle nedelje isključila iz stranke.

Kasa je rekao da je ovih dana dobio i pismeno rešenje disciplinske komisije u kom je navedeno da ima pravo žalbe predsedništvu i savetu stranke. „Jasno mi je da je reč o montiranom procesu, kakve će biti i odluke ovih tela. I disciplinska komisija se ponašala kao svojevrsno lutkarsko pozorište, njeni članovi nisu bili u stanju da mi postave pitanje, a posebno nisu bili u stanju da navedu i dokažu kojim sam izjavama naneo štetu i uvredio SVM“, rekao je Kasa.

On je istakao da ni jedan dokument stranke ne propisuje mogućnost disciplinskog postupka protiv počasnog predsednika, što je on bio kada je isključen iz stranke, i dodao da će posle odluka saveta i predsedništva SVM, zadovoljenje potražiti na sudu. On je istakao da i, ako dobije zadovoljenje na sudu, u stranku više neće ulaziti sve dok je na njenom čelu sadašnje rukovodstvo, kao i da ostavku na mesto počasnog predsednika SVM neće podnositi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga