Karmen na Trgu slobode

Koncert se organizuje u okviru velikog evropskog kulturnog događaja pod nazivom “Viva Evropa 2010”

17. juna 2010

Na centralnom novosadskom Trgu slobode sutra će putem satelita direktno biti prenošena  opera “Karmen” Žorža Bizea iz Umetničkog centra kraljice Sofije, koji se nalazi u Valensiji.
Koncert se organizuje u okviru velikog evropskog kulturnog događaja pod nazivom “Viva Evropa  2010”.
“Viva Evropa 2010” deo je misije Evropske komisije u borbi protiv siromaštva i socijalnog otuđenja, a izvođenje opere “Karmen” biće prenošeno u četrdesetak evropskih gradova.
Prenos u Novom Sadu organizuju Muzička omladina Novog Sada i Udruženje građana Strada NS.
Istoga dana, u Studiju M Radiotelevizije Vojvodine, biće prikazan muzičko-scenski program “Dnevnik snova-Laza Kostić-Santa Maria della Salute”, koji kao autor potpisuje kompozitor Milutin Popović Zahar.
U pitanju je sažeta praizvedba mjuzikla koji bi na jesen, u sklopu obeležavanja sto godina od smrti pesnika Laze Kostića, trebalo da bude izveden i na sceni Srpskog narodnog pozorišta.
U programu će učestvovati sopranistkinja Jelena Končar, tenor Aleksandar Štulić, solista pijanista Mirko Jorgović, Dragan Nedeljković, hor Juventus, folklorni ansambl Vila, kamerni orkestar Kamerata Akademika i grupa Daire.
Tokom sat i po vremena, publika će u okviru muzičkog dela programa moći da čuje pesme “Preseljenje”, “Poleti pesmo u nebeski svod”, “Traktat o snu”, “Lenkinu pesmu”, “Atilin ples”, “Julin ručak” i mnoge druge.
Jelena Končar i Aleksandar Štulić će za kraj, uz podršku kamernog orkestra Kamerata akademika, grupe Daire i folklornog ansambla Vila otpevati pesmu “Santa Maria della Salute”.
Ulaz na koncert je slobodan.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga