Karan: U Temerinu besramno povećavaju naknade za stranačku vojsku SNS i SVM

"Bahaćenje budžetskim sredstvima je ponižavanje građana koji se bore da prežive"

18. apr 2017

Odbornička grupa „Zajedno za naš Temerin“- Robert Karan bojkotovaće današnju sednicu temerinske skupštine zbog predloga koji je uvršten na dnevni red o povećanju nakanada loklanim funkcionerima i pridružiće se aktulenim protestima Protiv diktature.

„Nakon nedavnog povećanja plata na poziciji temerinskog predsednika Skupštine Pastor Roberta iz redova SVM od 110 procenata i drastičnog povećanja odborničkih plata za preko 50 procenata usledio je i novi udar na budžetska sredstva opštine Temerin. Zaključkom i predlogom odluke koji su za 14. sednicu SO Temerin potpisali predsednik opštine Đura Žiga (SNS) i Pastor Robert (SVM), predviđeno je da skupštionska većina koju čine SNS/SPO/SVM i SPS izglasa nova povećanja od preko 50 procenata za mesečne naknade članovima nadzornih odbora čiji je osnivač opština“, izjavio je za Autonomiju šef odborničke grupe „Zajedno za naš Temerin“ Robert Karan.

On je kazao da će zbog toga njegova odbornička grupa bojkotovati današnju sednicu Skupštine Temerin, dodavši da su od predlagača zatražili da povuku taj predlog, jer smatraju da je reč o „besramnom povećanju naknada za stranačku vojsku SNS i SVM“.

„Zbog ovako sramotnog povećanja primanja stranačkim kadrovima u vreme kada su penzionerima i radnicima umajena primanja, kada pola Srbije radi za 20.000 dinara mesečno ovakvom odlukom je naprednjačka vlast nagradila svoju stranačku vojsku a ponizila sve građane koji se bore za svakodnevno preživljavanje“, istakao je Karan.

On je naveo i da se istovremeno „dok se bahata naprednjačka vlast povećava sebi plate, koji će sad za sat vremena rada mesečno u nadzornim odborima dobijati 18.000 dinara“, u opštinskom budžetu značajno umanjuje sredstva za sport i omladinu i civilni sektor.

Karan je izjavio i da se Grupa građana „Zajedno za naš Temerin“ od danas i zvanično pridružuje aktulenom protestima Protiv diktature.

„Pridružujemo se sveopštim i potpuno opravdanim protestima u Srbiji u borbi protiv dikatature i stranačke bahatosti sledbenika i satelita Aleksandra Vučića“, poručio je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga