Kanjiža ulaže u Beogradu?

Ulažu zbog sopstvenih poljoprivrednika?

29. jan 2013

Postoji mogućnost da lokalna samouprava Kanjiže ubuduće investira u razvoj Veletržnice u Beogradu i već je formirana radna grupa koja će oceniti realnost takvog ulaganja – najavili su juče funkcioneri opštine Kanjiža. Veletržnica Beograd je, naime, prošle jeseni uputila poziv privrednim subjektima i lokalnim samoupravama da učestvuju u razvijanju tog preduzeća putem zajedničkog ulaganja.

– U ovom pozivu vidimo dobru mogućnost da pomognemo poljoprivrednicima naše opštine, naročito uzgajivačima voća i povrća – naveo je predsednik opštinske skupštine u Kanjiži Ervin Hužvar, dodavši da gradu Beogradu gravitira 4 miliona stanovnika, a da je to ogromno tržište, dok Veletržnica zasad zaostaje iza sličnih modernih pijaca u drugim metropolama, zbog čega su u Beogradu i doneli odluku da će je razvijati, i to po uzoru na onu u Budimpešti.

Prema planovima, u razvoj Veletržnice u Beogradu taj grad bi učestvovao sa investicijom u vrednosti od šest miliona evra, dok bi druge zainteresovane lokalne samouprave učestvovovale u zajedničkom ulaganju sa po 150 hiljada evra. U kanjiškoj lokalnoj samoupravi tvrde da sa njihove strane postoji samo jedan cilj, a to je da pomognu poljoprivrednicima te opštine, budući da bi se ovim ulaganjem za njih otvorilo gotovo neograničeno tržište, na kojem bi imali sigurnost prodaje, mogućnost za organizovano pakovanje i kalibriranje njihovih proizvoda. – Radi se o takvoj mogućnosti koja je otvorena pred nama i koju treba da iskoristimo, ali svakako smatramo da je važno da se sa proizvođačima u opštini donese zajednička odluka. Zbog toga naša radna grupa poziva poljoprivredne proizvođače u opštini na zajedničke konsultacije, a tokom februara će im u mesnim zajednicama detaljno biti predstavljen ovaj projekat – rekli su članovi radne grupe.

(Magyar Szo) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga