Kandidat za čelnika opštine overio obećanja u sudu

Garantuje svojom celokupnom imovinom da će ispuniti datu reč

07. apr 2016

Kandidat za predsednika opštine Žitište Igor Salak izjavio je danas da je svoje obećanje građanima te opštine overio u sudu i da će svojom celokupnom imovinom garantovati da će ispuniti datu reč.

Salak je na konferenciji za novinare rekao da se i zakonski obavezao da će, ispred udružene koalicije „Vreme je za bolje – Igor Salak“, kao predsednik opštine ispuniti svoja predizborna obećanja i sprovesti najavljene promene.

„Staću na put korupciji i kupoprodaji odbornika u Opštini Žitište  i učiniti sve da se poveća zaposlenost građana u celoj opštini. Opštinu ću pretvoriti u servis građana, a opštinsku crnu Škodu superb ću prodati na javnoj licitaciji“, kazao je Salak, koji je trenutno pokrajinski poslanik Demokratske stranke (DS), biran po većinskom sistemu.

Salak je najavio i da će modernizovati opštinsku upravu, decentralizovati mesne zajednice i obezbediti njihovu finansijsku nezavisnost.

„Objediniću javna preduzeća u opštini Žitište kako bi povećali efikasnost i uštedeli funkcionerske plate u korist građana i založiću se da poljoprivredno zemljište pod jednakim uslovima bude dostupno poljoprivrednicima. Pokrenuću inicijativu za izmenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu“, istakao je Salak.

On je dodao i da će pokrenuti inicijativu i peticiju na državnom nivou da se neopravdano i nelegalno smanjene penzije i plate vrate na pređašnji nivo. Kandidat za predsednika opštine Žitište je obećao i da će raditi na poboljšanju i povećanju socijalne pomoći za najsiromašnije, ali i strožijoj kontroli neopravdane isplate socijalne pomoći ljudima kojima nije potrebna.

Kako je rekao, smanjiće vreme čekanja na preglede i olakšaće zakazivanje pregleda u zdravstvenim ustanovama u opštini.

„Uložiću dodatna sredstva u opstanak mladih, brigu o deci, školske objekte, sport, obnovljive izvore energije“, kazao je Salak.

On je rekao i da se sudski obavezao da će, u slučaju da ne ispuni obećanja u roku od četiri godine, organizovati javnu prodaju celokupne imovine u vlasništvu porodice Salak.

U izjavi se objašnjava i da će sredstva koja budu prikupljena prodajom imovine biti uplaćena osnovnim školama i lokalnom Domu zdravlja.

Salak je novinarima kazao i da polovinu liste „Vreme je za bolje – Igor Salak“ čine nestranačke ličnosti, a da su preostali iz DS, Socijaldemokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Levice Srbije i lokalnih pokreta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga