Kandić: Prostački govor prisutan i kod vlasti i kod opozicije

"Izgubljeni građanski duh i ton"

16. nov 2019

Srbija je politički zagađena, pa je prostački govor sa uvredama i pretnjama postao dominantan na najvišem nivou, rekla je za Fonet osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić i ocenila da se takav ton može čuti i iz redova opozicije.

Komentarišući nedavne izjave predsednika Srpske desnice Miše Vacića u Šapcu i Bujanovcu, Kandić je konstatovala da su to poruke koje su dopuštene sa najvišeg političkog nivoa.

„Takve su izjave usmerene protiv onoga što predstavlja neka dobra mesta u Srbiji, koja su na udaru i to takvim rečnikom koji se može čuti u Srbiji i nigde više“, ukazala je Kandić.

Ona smatra da su u Srbiji izgubljeni građanski duh i ton i rešenje vidi u tome da se probudi i pobuni upravo taj dobar, pametan i obrazovani deo Srbije.

Kandić je poručila da deca u Srbiji ne bi trebalo da rastu u takvoj klimi i okolnostima u kojima ništa dobro ne mogu da čuju i nauče.

S druge strane, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević smatra da se, kada je reč o onima koji se „deru“, ne bi trebalo baviti pojavama, već posledicama.

On je pozvao nadležne institucije da reaguju i „skrenuo pažnju“ tužilaštvu i drugima na to koje su njihove obaveze

„Trebalo bi da se bavimo sankcinisanjem i onim što je zakon prilično jasno izdvojio kao nezakonito postupanje“, rekao je Antonijević za FoNet.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga